Kısa URL: https://ml.md/lc9077
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet milföy hamuru
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)
pudra şekeri
Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc133098
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
573 defa indirildi / yazdırıldı
5 yaprak milföy
1 kase şeftali reçeli(evinizde ne varsa olur)
3 çorba kaşığı fındık içi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri
Bir kaseye herhangi bir reçeli alıp üzerine 3 kaşık fındık içi koyup kaşıkla eziyoruz
Öte yandan milföylerimizi tezgahın üzerine alıp ortadan bölüyoruz
Daha sonra bir tarafından bıçak yardımı ile 4 yerden çizik yapıyoruz ve diğer tarafına iç harcımızı koyup çizili olan tarafı reçelin üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz
Kenarlarını çatalla iyice bastırıp hem şekil veriyoruz hemde birbirine yapışmasını sağlıyoruz
Hamurlarımızı fırın tepsimize alıp üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış 200 dc fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc155328
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
531 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet milföy hamuru
1/2 su bardağı çilek reçeli
1/2 su bardağı vişne reçeli
Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın.
Çilek ve vişne gibi arzu ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur parçalarının üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162758
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet milföy
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı vişne marmeladı
Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, hafif yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra milföylerin iki tanesinden 6'şar adet şerit kesin. Diğer milföylerin üzerine, çırpılmış yumurta sarısı sürüp, ortalarına vişne marmeladı yerleştirin. Kestiğiniz şeritleri birbirine çapraz olacak şekilde milföyün üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurlar kızarıncaya dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179613
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet milföy
1 paket vanilyalı puding
500 ml süt (5 su bardağı)
12 çorba kaşığı vişne reçeli
1 yumurta
1 paket vanilyalı pudingi üzerindeki talimatlara göre 500 ml süt ile pişirin.
Milföyün üzerinde akmadan ve taşmadan pişirebilmek için pudingi 750 değil 500 ml ekleyin.
Dikdörtgen olan milföyleri ortadan ikiye kesip kare yapın.
Karelerin uçlarını birleştirip üçgen olarak katlayın.
Uç noktasını tam kesmeden, kenarlardan biraz pay bırakıp kesin.
Tekrar açıp boşta olan uçları karşısındaki köşeye yapıştırın.
Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız pudingden milföylerin içerisine birer çorba kaşığı koyun.
1 adet yumurtayı çırpın ve fırça ile milföylerin kenarına sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca üzerlerine birer çorba kaşığı vişne reçeli koyun.
Taze nane yaprakları serpince afiyetle yiyebilirsiniz.