Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Rendelenmiş Ayva Reçeli (7 adet - 320,766 defa bakıldı)

Rendelenmiş Ayva Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Rendelenmiş Ayva Reçeli

hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc20060
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
10,741 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet ayva
1,5 kg. toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu

1- Ayvaların kabuklarını soyup kalın rendeden geçirin.
2- Bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika kadar pişirin. Sonra toz şekeri ilave edip eritin.
3- Şurubu kaynamaya bırakın. Orta kuvvetteki ateş üzerinde şurup koyulaşınca, iki çorba kaşığı limon suyunu ilave edin.
4- Bir taşım daha kaynatıp tencerenin üzerinde köpük birikmişse delikli kepçe ile temizleyin.
5- Sonra reçel tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakın.
6- İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. (Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız, ayvanın çekirdeklerini de tencereye atabilirsiniz.


Rendelenmiş Ayva Reçeli

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc10816
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
4,415 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gr. ayva
1,5 kg tozşeker
5 bardak su
6 gr limontuzu

Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir. Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır. Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Reçel kıvamını alınca, 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır. Limon tuzunun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır.


Rendelenmiş Ayva Reçeli

küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc63110
Gönderme Tarihi: 13.May.2011
3,492 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo ayva (rendeledikten sonra tartılmış)
5 bardak su
7 bardak toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Büyükçe bir tencere içerisine suyu koyarak kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca, kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış, ve rendelenmiş ayvaları bunun içerisine atınız. Ayvalar biraz yumuşayıncaya kadar kaynatınız. İçine şekeri de atıp karıştırarak erimesini sağlayınız. Orta harlı ateşte arada bir karıştırmak suretiyle, şurup koyulaşıp kıvama gelinceye kadar kaynatıp, limon suyunu da ilâve ediniz. Reçeli bir taşım daha kaynatarak ateşten alınız. Üzerindeki köpükleri kepçe ile alıp, üzerine selefon kâğıdı örtüp, soğumasını bekleyiniz. Soğuduktan sonra da kapaklarını kapayınız.

Not: Şurubun kıvama geldiğini şu şekilde anlayabilirsiniz. Reçelden bir tabağa biraz damlatınız. Dağılmadan, toplu halde durursa, şurup kıvamına gelmiştir.


Ayva Rendesi Reçeli

vira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2009
Mesajlar: 35
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc40097
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
3,083 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg ayva
6,5 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon

Ayvaların kabukları soyulup iki parçaya doğrandıktan sonra çekirdek kısımları çıkarılır. Kalın bir rendeden geçirilir. Bir tencereye su konularak kaynatılır ve rendelenmiş ayvalar tencereye atılarak 5 -6 dakika haşlanır. Sonra bu tencereye toz şeker katılır ve bir kaşıkla karıştırılarak şeker eritilir. Reçel şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Şurup kıvama gelince limon suyu ilâve edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilerek reçel soğumaya bırakılır. Soğuyunca kavanozlara doldurulur ağızları kapatılır.


AYVA RENDESİ REÇELİ

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc55185
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




Üç kilo ayvanın kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkarınız. Rendeleyip 1 gün bırakınız. Ertesi gün sıkarak suyunu bir kaba koyup 3 kilo şeker kestiriniz. Kaynarken yarım limon sıkarak çıkardığınız ayva çekirdeklerini bir çıkın yapıp içine atınız. Sonra ayvanın sıkılan suyunu ilâve ediniz. 15 dakika geçince rendelenmiş ayvaları içine atıp 5-10 dakika sonra tencereyi orta ateşe çekip 1 saate dek yavaş yavaş kaynamaya bırakınız. Tekrar kuvvetli ateşte biraz kaynatarak az miktar da kırmız ilâve ediniz. Gereğince pişince, indirip soğumaya bırakınız.


Ayva Rendesi Reçeli

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc58155
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,006 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 kg. ayva (soyulduktan sonra rendelenmiş)
1 kg. toz şeker
150 gr. su
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)

Ayvaları soyup rendeleyiniz. 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyunuz. Üzerine suyu koyup orta. ateşte 3-4 dakika kaynatınız. Sonra şekerini ilâve ediniz. Dikkatlice 2-3 defa karıştırıp kaynatınız. Limon tuzunu da ilâve ediniz. Kaynatıp kıvamına getirdikten sonra ateşten alınız. Yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.



Ayva Rendesi Reçeli

Aleppo
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.05.2011
Mesajlar: 18
Şehir: Halep
Kısa URL: https://ml.md/lc63116
Gönderme Tarihi: 14.May.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. ayva
6 su bardağı şeker
yarım limon

Ayvaların kabuklarını soyunuz. Çekirdeklerini çıkarınız, rendeleyiniz. Bir gün böyle bırakınız. Sonra sıkarak çıkardığınız suyu bir kaba koyunuz. Şurubu, bu suyu da hesap ederek hazırlayınız. Kaynayan şuruba sıktığınız rendelenmiş ayvaları atınız. Limon sıkınız 10 dakika böylece kaynattıktan sonra hafif ateşe alınız. 45 dakika pişiriniz. Tekrar harlı ateşe koyunuz. Bir taşım kaynatıp indiriniz.






Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(7 adet Rendelenmiş Ayva Reçeli 320,766 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort