Kısa URL: https://ml.md/lc47919
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
1,808 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet büyük boy dolmalık biber
100 gr ekşi erik
1/2 su bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 adet soğan
250 gr Bizim Baldo Pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
2 dal Taze nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında soğanları altın sarısı renk alana kadar soteleyin. Süzülmüş pirinci ilave edip dibi hafif tutuncaya kadar kavurun. Ocaktan alın. Üzerine 1 bardak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Dolmalık fıstıkları çok az yağ ile rengi değişene dek kavurun. Kuşüzümü, ekşi erik, kıyılmış otlar, tuz ve baharatı ekleyin. Ocaktan alıp pirinçli karışım ile harmanlayın. Elde ettiğiniz dolma harcını tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Soğuyan dolma harcını biberlerin içine paylaştırın. Biberleri tencereye dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edin. Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180506
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg sarı ve kırmızı renkli dolmalık biber (orta boy)
İç Harcı için;
½ kg orta yağlı kıyma
1 soğan, yemeklik doğranmış
2 su bardağı pirinç
10 dal maydanoz, kıyılmış
1 çorba kaşığı domates salçası
3 orta boy domates
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
İçim Yoğurt
Dolmaların harcını oluşturan malzemelerin tümünü bir kapta karıştırın. Dolmaları saplarının olduğu yerlerinden keserek kapaklar oluşturun.
Elde ettiğiniz harcı çok sıkı olmayacak şekilde dolmaların içine doldurun ve kapaklarını kapatın. Bir tencereye yerleştirip, yarısına kadar su ekleyin kısık ateşte pişmeye bırakın.
Renkli dolmaları piştikten sonra İçim Yoğurt ile servis edin.