Hamur:
1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 limon kabuğu rendesi
125 g yumuşak margarin
Üzeri için:
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı su
Süslemek için:
Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun ve 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Pudra şekerini bir kaseye eleyin. Üzerine suyu azar azar ekleyerek kaşık ile iyice karıştırın. Bekletmeden kurabiyelerin üzerine yayın ve donuncaya kadar bekletin.
Süsleme glazürü tüpleri ile süsleyip servis yapın.
Hamur:
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Tereyağı, toz şeker, yumurta akı ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp hazırladığınız karışıma eleyerek ilave edin ve yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Kestiğiniz kurabiyenin sol üst köşesinden kürdan yardımı ile küçük kalp kesin. Çıkardığınız kalbi hafifçe bastırarak hamurun sağ üst köşesine yapıştırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Kalp şeklindeki boşlukları toz şeker ile doldurun, her birine birer damla su damlatın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Renkli süsleme glazürleri ile süsleyin ve servis yapın.