Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > RENKLİ KREMA (2 adet - 138,483 defa bakıldı)

RENKLİ KREMA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


RENKLİ KREMA

maxi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2010
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc54825
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2010
3,317 defa indirildi / yazdırıldı




650 gram şekerle, 12 yumurta sarısını tahta kaşıkla iyice ezip üzerine 1,280 kilogram kaynamış süt koyarak şeker eriyinceye dek karıştırınız. Ateşe kaynaması için süzüp yumurta pişinceye dek çevirip indiriniz. Sonra 12 yaprak balık jelatinini ıslatıp kabaca süzdükten sonra iki kuşhaneye bölünüz. Birine meyve suyu koyup bir dakika ateşte tutunuz. Diğerine de vanilyalı şeker koyup ılık bulundurunuz. Sonra sonra kaselere kat kat dökerek soğumaya bırakınız.


RENKLİ KREMA

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12413
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,299 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
12 yumurta,
300 gram toz şekeri,
1 kilo süt,
150 gram sütlü çikolata,
2 kaşık patates unu,
1 çubuk vanilya,
1 çay bardağı krem şantiy,
2 - 3 vişne ve incir şekerlemesi

Yapımı: Sütü vanilya çubuğuyla birlikte bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Süt kaynadıktan sonra indirin, vanilya çubuğunu da içinden çıkarın.
Beri yanda altı yumurtanın sarısını 150 gram şekerle birlikte bir tencereye koyun ve yumurta teliyle çırparak iyice köpürtün. Patates nişastasının yarısını elekten geçirerek azar azar bu köpüğe katın. Sütün yarısını da sicim gibi ince akıtarak kattıktan sonra tencereyi hafif bir ateşe oturtun. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek kaynamaya başlayacak kadar ısıtın. Kaynamaya başlayacağı sırada kabı ateşten indirin. Beri yanda kalan altı yumurtanın sarılarını kalan toz şekeriyle birlikte bir porselen tencereye koyup iyice köpürtünceye kadar çırpın.
Çikolatayı rendeleyin, iki kaşık suyla birlikte benmari usulüyle eritin ve kalan nişasta ve sütle birlikte köpürtülmüş yumurtalara azar azar katın. Tencereyi çok hafif bir ateşe oturtun. Tahta kaşıkla karıştırmaya devanı ederek kaynayacak hale gelinceye kadar ateşte tutun. Her iki krema da ılıyınca altı tane geniş ağızlı ve çukur kadeh hazırlayın, iki kremayı yani sarı ve çikolatalı kemayı birbirine karıştırmadan - yan yana kadehlere koyun. 1 çay bardağı kadar krem şantiy hazırladiktan sonra bardakların üstünü bu krem şantiy ve ufak parçalara doğranmış şekerlemelerle süsleyin. Bu renkli kremayı bisküvitlerle birlikte servis yapabilirsiniz.






RENKLİ KREMA Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(2 adet RENKLİ KREMA 138,483 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort