|
|
Revani (Bolu) |
|
klasik
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139875
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2019
1,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
|
|
Revani (Bolu) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|