|
Revani |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc56785
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 bardak toz şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yumurta ve 1 bardak toz şeker çırpılır un-irmik-yoğurt-sıvıyağ kabartma tozu eklenerek 175 derecede 20 dakika pişirilir. 3 bardak su ve 3 bardak şekerle şerbet yapılıp sıcak keke soğuk şerbet dökülerek şerbeti çekmesi beklenir.
|
Revani |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47669
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr irmik
15 adet yumurta
400 gr un
250 gr toz şeker
1 kg toz şeker (şurup için)
1 litre su (şurup için)
1/4 adet limon suyu (şurup için)
Hazırlanışı
Şeker ile yumurtayı ısıtarak (benmari usulü) mikserde çırpın. Yoğunlaşınca (köpük kıvamında) un, irmik ve vanilyayı harmanlayarak azar azar ilave edin. El teli veya kaşıkla karıştırarak birbirine yedirin. Yağlı tepsiye doldurun. 35 dakika 190 derecede pişirin. Ayrı bir kapta şurup malzemelerini birbirine karıştırın ve 4 dakika kaynatıp ılıtın. Fırından çıkan revaniyi biraz soğutup ılık şurubu üzerine dökün ve soğuk servis yapın.
|
|