|
Revani |
|
eyvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85947
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
1,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Biraz Hindistan cevizi
1 Birkaç Damla limon suyu
4 Bardak şeker
1 Bardak ceviz içi
3 Bardak un
4 Bardak su
1 Adet vanilin
1 Adet margarin
1 Bardak irmik
1 Bardak YOĞURT
2 Adet yumurta
1 Adet KABARTMA
1 Bardak şeker
MARGARİNİ HİNDİSTAN CAVİZİ HARİÇ BİR KABA ALIP MİKSERLE ÇIRPIN.ARDINDAN KIVAMINI ALINCA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜN VE 170 DERECEDEKİ FIRINDA 15 DK PİŞİRİN.BİR TARAFTAN DA SU,ŞEKER VE LİMON SUYUNU KAYNATIP ŞERBET KIVAMINA GETİRİN. REVANİMİZ SOĞUYUNCA ÜZERİNE SICAK ŞERBETİ DÖKÜN. ARDINDAN HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİN.
|
Revani |
|
piknik tip
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85731
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
1,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik Kase
3 Kahve Fincanı yoğurt
1 Paket vanilya
3 Adet yumurta
4 Su Bardağı toz şeker
6 Kahve Fincanı un
4 Kahve Fincanı toz şeker
1 Bardak hindistancevizi
1 Kahve Kaşığı karbonat
Önce şerbeti hazırlayın.Su ve şekeri derin bir tencereye alıp iyice kaynatın.Şerbeti ocaktan indirmeden limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.Şerbeti bir kenara alıp soğumaya bırakın.Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın.Yoğurt,un,karbonat ve eritilmiş sana yağı ekleyip karıştırın.Önceden ısınmış 170 dereceli fırında keki üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarttığınız keki dilimleyip üzerine şerbeti dökün.Şerbetini çeken tatlınızı üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.
|
Revani |
|
piknik tip
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85708
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
5 Bardak şerber için şeker
5 Bardak şerbet için su
1 Adet KABARTMA
1 Adet şeker
2 Bardak un
1 Adet vanilin
1 Bardak YOĞURT
1 Bardak irmik
DERİN BİR KABA İRMİK,MARGARİN,ŞEKER,YOĞURT VE YUMURTAYI ALIP MİKSERLE ÇIRPIN.YOĞUN BİR HAL ALAN HARCIMIZA EN SON CEVİZ DE EKLEYİP KAŞIKLA KARIŞTIRIN VE TEPSİYE DÖKÜN.BİR TARAFTAN DA ŞERBETİNİZİ HAZIRLAYIN.SOĞUYAN HARCINIZA SICAK ŞERBETİ DÖKÜN.
|
Revani |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83795
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
1,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Paket hindistancevizi (üzerine)
1 Tatlı Kaşığı limon suyu (şerbet)
2 Su Bardağı un
4 Adet yumurta
1 Su Bardağı yoğurt
1 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı irmik
4 Su Bardağı Su (Şerbet)
5 Su Bardağı Şeker (Şerbet)
Yumurta ve şekeri çırpın.yumuşak sana hamurişi,yoğurt,vanilya,irmik,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.yağlanmış tepsiye döküp 175 derecede kızarana dek pişirin.şerbet için şeker,su ve limon suyunu 5 dk kaynatıp ocaktan alın.pişen revaniyi fırından çıkarın ve soğuyunca dörde bölün.üzerine sıcak şerbeti dökün.şerbetini çekince hindistan ceviziyle süsleyin.
|
Revani |
|
çizik plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc81831
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Kase sıvı yağ
4 Bardak şeker
1 Paket kabartma tozu
4 Bardak su
1 Küçük Kase yoğurt
0,5 Bardak şeker
0,5 Adet limon
4 Adet yumurta
1,5 Bardak un
Yumurta şeker ,az tuz önce çırpıp sonra kalan malzemeleri koyup çırpıp en son un ve kabartma tozu koyarak fırına ver pişerken şerbeti hazırlanarak ikiside ılıkken şerbet üzerine dökülür.
|
Revani |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78396
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2012
1,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
3 Su Bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
2 Adet kabartma tozu
2,5 Su Bardağı un
1 Adet vanilya
1,5 Çay Bardağı irmik
1 Bardak yoğurt
2 Yemek Kaşığı sana hamurişi
1 Bardak toz şeker
3 Su Bardağı su
Bir kaba yumurtaları kırıp şekeri ilave edin irmiği, yoğurdu, eritilmiş sana hamurişini, kabartma tozunu, vanilyayı, ilave edin. kek kıvamında bir hamur elde edin yağlanmış kaba dökün 175derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. tencereye suyu şekeri alın kaynamasını bekleyin bir iki damla limon damlatın ve pişen revaninin üstüne şerbeti dökün.
|
Revani |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc76963
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2012
1,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Paket vanilya
1 Çay Bardağı sıvıyag
1 Su Bardağı yoğurt
3 Su Bardağı su
3 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek Kaşığı limon
1 Su Bardağı şeker
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı irmik
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz hindistancevizi serperek servis yapılır.
|
Revani |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76388
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet yumurta
5 Adet su
1 Adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yoğurt
1 Adet sıvıyağ
1 Adet irmik
4 Adet şeker
1 Adet şeker
2 Adet un
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın şerbeti ocaktan alın diğer taraftan yumurta ve toz şekeri iyice karıştırın yoğurt sıvıyağ irmik un kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün kek piştikten sonra keki ters çevirin ve şerbetini dökün. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.01.2024
|
|