Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tulumba Tatlısı Tarifleri > Revani (84 adet - 5,633,160 defa bakıldı)

Revani


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Revani

peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc123430
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,053 defa indirildi / yazdırıldı




Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin


2, 5 su bardağı un
10 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı un

Tatlının şerbeti için 5 su bardağı toz şekeri ve 5 su bardağı suyu derin bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ilave edin. Şerbet bir taşım kaynayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakın. 1 adet yumurtayı, 9 adet yumurtanın akını ve 1 çay bardağı toz şekeri, 1 çay kaşığı vanilyayı oval bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar 3- 4 dakika çırpın. Karışımı derin çukur bir kaba aktarın. 9 adet yumurta sarısını, 1 çay bardağı irmiği, 2, 5 su bardağı unu azar azar ekleyin ve çırpma işlemini sürdürün. Fırın kabını 1 tatlı kaşığı margarin ile yağlayın ve 1 tatlı kaşığı unu üzerine serpin. Tatlı karışımını yağladığınız ve unladığınızfırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen revaninin üzerine ılınmış şerbeti dökün. Revaniyi soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.



Revani

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125109
Gönderme Tarihi: 06.May.2017
1,007 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

Hamur malzemeleri;
3 yumurta
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için hindistancevizi

Şerbet malzemelerini bir tencereye ilave edip 15 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım. Daha sonra hamur malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştırarak yumuşak bir kıvam elde edelim. Fırın tepsisini yağladıktan sonra harcımızı üzerine ortasından dökerek boşaltalım. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen revanimizi fırından çıkarıp ılımaya alalım.
Ilıyan revaniyi dilimleyelim. Üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. 10 - 15 kadar bekleyip şerbetini çektikten sonra servise hazırdır.



Revani

leylifer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc129977
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
859 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

Keki için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan şerbete limon suyu eklenip altı kapatılıp, şerbet soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir.
Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırılır.
Kuru karışım yoğurtlu karışıma eklenir.
En son limon kabuğu rendesi konulup, fırın tepsisine dökülür.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Kek 3-4 dakika ılıtıldıktan sonra dilimlenip, şerbetlenir.
Bir kaç saat şerbeti çektirildikten sonra servis edilir.



Revani

yerküre
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc136114
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
844 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 kahve fincanı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Şerbeti:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker, 3-4 damla limon suyu

Revaninin şerbeti için, su ve şekeri yaklaşık 10 dakika kaynatınız. İçine 3-4 damla limon suyunu ekleyip, yine bir kaç dakika kaynatınız. Yumurtalarla toz şekeri, rengi açılana kadar (mikserle) çırpınız. Sonra içine yoğurt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini katıp, iyice karıştırınız. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırınız.
Tepsiyi yağlayıp, çırpılan karışımı tepsiye dökünüz, üzeri kızarana kadar fırında 175-200 derecede pişiriniz. Revaniyi fırından alıp, şekil vererek dikkatlice kesiniz. Soğumuş olan şerbetin bir kısmını revaninin üzerine dökünüz. Dökülen şerbeti çektiken sonra, diğer kalan şerbeti üzerine gezdiriniz. Soğuması için üstünü örterek, buzdolabında bırakınız.



Revani

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156476
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
743 defa indirildi / yazdırıldı




4 Adet yumurta
5 su bardağı irmik
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Az limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlanır.
Bir tencerede su ve şeker kaynatılır.
Bir kaç damla limon suyu konur ve soğumaya bırakılır.
Revani için malzemeler bir mikser yardımıyla önce yumurta yağ ve yoğurt çırpılır.
Üzerine irmik un ve kabartma tozu ve vanilya eklenerek devam edilir.
Hazırlanan hamur; iyice yağlanan kek kalıbına dökülür.
180°C de kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca hemen; soğuyan şerbet üzerine dökülür.
Üzerine kaymak, dondurma ya da hindistancevizi ile süslenebilir.
Servise hazırdır.



Revani

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144215
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
614 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı fındık (ince çekilmiş)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti için, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Kek yapar gibi yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız bir kalıba dökün.
175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca 3-4 dakika ılınması için bekleyip keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar gezdirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.



Revani

sevdiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Çankaya Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144589
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
582 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
3 fincan şeker
3 fincan su

Önce karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp çırpın. Kalan malzemeleri sırası ile alıp karıştırın. Kek kıvamına gelince yağlanmış fırın kabına dökün. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyun, karıştırarak kaynatın. Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin.
Pişen revaninin üzerine fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökün. Daha sonra ılık şerbetini dökün.



Revani

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145336
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019
549 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limonun suyu

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın.
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Şerbet kaynadıktan sonra içine yarım limonun suyunu ilave edin.
1-2 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara alın.
Tatlının keki için yumurta ve şekeri çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün.
Tatlınızın çok ince olmaması gerek. Bu nedenle çok büyük olmayan bir fırın kabı kullanın.
Kabı yağlayıp hamuru fırın kabına aktarın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyip, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160587
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
500 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu

Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistancevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz.



Revani

Denememe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc153045
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı toz fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu

Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın.
Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini fıstıkla süsleyip servis edin.



Revani

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157392
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı haşhaş
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yumurta ve şekeri iyice karışana kadar çırpın, çerisine süt ve zeytinyağını ekleyin.
Daha sonra yeniden karıştırıp irmik, un, haşhaş ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kek harcınızı bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Ilıması için bekleyin.
Pişen sıcak tatlınızın üzerine şerbeti gezdirin ve çekmesi için bekleyin.
Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.



Revani

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165392
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
307 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.



Revani

Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc155193
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
302 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.
Rendelenmiş hindistancevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.

Not:Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir. Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168123
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Servisi için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175199
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun rendesi
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
Kavrulmuş dövülmüş fındık veya ceviz (isteğe bağlı)

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın. Dilimlenmiş limonu ekleyin. Kaynamaya bırakın ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Hamur için bir kaseye irmik, un, toz şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin. Karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon rendesini ekleyin. Karışımı iyice çırpın.
İkinci karışımı irmik karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve düzeltin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine soğuk şerbeti dökün. Hamur şerbeti iyice çekene kadar bekleyin.
Tatlı şerbeti çektiğinde, dilimleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak kavrulmuş ve dövülmüş fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.

Not: Şerbeti tatlı sıcakken dökün. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Böylece irmik daha iyi şerbeti çeker ve tatlı daha lezzetli olur.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175006
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 damla limon suyu
3 su bardağı toz şeker

Şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip kaynatın.
Kaynadıktan sonra 4 damla limon suyu ilave edip ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.
Ardından soğuması için kenara alın.
Keki için bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın. Karışım köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
Büyük bir borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılan 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişirin.
35 dakikanın sonunda kekin üzerine şerbeti ilave edin.
Kekin şerbetini çekmesi için 3 saat boyunca dinlendirin.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176700
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
170 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu

Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre kremşanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177294
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
170 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limonun rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi veya antepfıstığı tozu

Öncelikle şerbeti için, su ve şekeri bir tencerede 15-20 dakika kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. En son unu ekleyip, karıştırın. Yağlanmış tepsiye veya borcama döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp, şerbeti çekene kadar dinlendirin. Ilık olarak servis yapın. Üzerini hindistancevizi veya antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178053
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker veya esmer şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete yarım limon suyu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kaynatın.
Keki için şeker, yumurta derin bir kaba alınarak çırpın.
Yoğurt, sıvıyağ, irmik ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilya karışıma ekleyerek güzel çırpmaya devam edin.
Yağlanan fırın kabına kek hamurunu dökün.
Fırın 170 derece ayara getirilerek kekin üzeri kızarana kadar ortalama 30 dakika kadar pişirin.
Sıcak keke soğuk şerbet olacak şekilde şerbet ilavesi yapın.
2 saat dinlendirdikten sonra fındık veya hindistan cevizi tozu ile süsleyin.



Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177998
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
129 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre hindistancevizi ya da antepfıstığı serperek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 07.10.2024






Revani Tarifleri Tulumba Tatlısı Tarifleri



(84 adet Revani 5,633,160 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort