|
Revani |
|
elena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2005
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc700
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2005
3,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı yoğurt
7 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kabartma tozu
20 adet badem
1 fiske tuz
Şurubu İçin;
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Önce şekerle suyu kaynatıp kıvama gelince 2-3 damla limon suyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın, üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.
ML® Revani için tıklayın
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
|
Revani |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1339
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır.
Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
ML® Akşehir Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1813
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
250 gr. irmik
3 bardak şeker
vanilya
limon
Yumurtaları bir cam kabın içine kırın. İçine 6 çorba kaşığı şeker ve vanilyayı koyup, mikserle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonra irmiği serpin, bir defa karıştırıp yağlanmış bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırının kapağını açmayın. Diğer tarafta kalan şekeri bir tencereye koyun. Üzerini 3 parmak örtecek kadar su koyun. Bir iki taşım kaynayınca yarım limon suyu sıkıp ateşten indirin. Revaniyi fırından çıkarınca şurubun yarısından fazlasını revaninin üzerine dökün. Suyunu çekince ateşten alıp kalan şurubu da üzerine döküp soğuyunca servis yapın. Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.
ML® Samsades için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 05.03.2021
|
REVANİ |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3009
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı toz şeker
1 fincan yoğurt
1 fincan zeytinyağı
Şurup için
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Önce yumurtalar şeker ile mikserde çırpılır. Yoğurt ilave edilir, tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu, yağ da ilave edilir. 2-3 dakika da bu şekilde çırpmaya devam edilir. En son rendelenmiş limon kabuğu rendesi konulup bir metal kaşıkla 1-2 defa aynı yönde çevrilip ayrıca yağlanmış pasta kabına veya kenarları yüksek bir fırın tepsisine dökülür. 170 derecede 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta su ve şeker 20 dakika kadar şurup hafifçe ağdalanıncaya kadar kaynatılır. İneceğine yakın yarım limonun suyu ilave edilir ve şurup soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan tatlının üzerine dökülür.
Not: Şurup soğuk, tatlı sıcak olmalı veya tatlı da şurup da ılık olmalı.
ML® Kesme Tatlı için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 05.03.2021
|
REVANİ |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3010
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kekun
kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet malzemesi:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon
Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Kanştırup tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün.
ML® Ramazan Revanisi için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
|
Revani |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc3334
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet Yumurta
300 gr. irmik
350 gr. un
150 gr. şeker
Biraz rendelenmiş limon kabuğu
Vanilya
Yumurtalar şekerle birlikte kısık ateşte ılık olana kadar ısıtılır ve mikserde kabartılır. Sonra ılık yumurta harcı, un, irmik, limon kabuğu ve vanilya hep beraber karıştırılır. Daha sonra hafif yağlanmış tepsiye dökülerek fırında pişirilip, şurubu soğuk olarak üzerine dökülür.
ML® Portakallı Dökme Tatlı için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.08.2022
|
Revani |
|
PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4603
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 çay bardagi yoğurt
1,5 çay bardagi irmik
5 çay bardagi un
2 su bardagi seker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
hindistancevizi (üzerine serpmek için)
Serbet:
3,5 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
1/4 limon suyu
Yumurtalar mikserle seker ile köpürene kadar çirpilir. Yoğurt ve irmik ilave edilir. Elenmis una 2 kabartma tozunu ekleyerek miksere alinir. Küçük firin tepsisine yaglayip seker serpistirilir. (Hamurun yapismamasi için). Hamuru tepsiye döküp isitilmis firinda pembelesene kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine bir bardak soguk su gezdirilir. Önceden hazirlanan surup sogutulup dökülür. Üzerine hindistancevizi serpilir.
ML® Gürcü Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6883
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şennur KISACIK - Tuğba KAYA
3 Adet yumurta
4 kahve fincanı un
5 kahve fincanı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Şeker ile yumurta beyazlayana kadar çırpılır ve üzerine yoğurt ilave edilir. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek 170 derece’ de kızdırılmış fırında pişirilir. Şerbeti : 8 kahve fincanı şeker ve 10 kahve fincanı su kaynatılır. Vanilya, 1-2 damla limon bir kibrit kutusu kadar margarin ilave edilerek kaynatılır. Kek ve şerbet ılık iken dökülür. Şerbetini çekince üzerine krem şanti sürülür. İsteğe göre meyve ile süslenir. (Kivinin daha çok yakışacağından emin olabilirsiniz).
ML® Amasya Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021
|
Revani |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc7597
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurup malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Çukur bir kapta yoğurt, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. 150 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırını önceden ısıtmayın. Diğer tarafta şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Fırından aldığınız sıcak revaninin üzerine sıcak şerbeti dökün. Soğuk servis yapın.
ML® Benli Nurşah için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.07.2021
|
Revani |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7707
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
100 gram irmik
150 gram şeker
200 gram un
çok az miktarda margarin
Şerbeti için:
1 litre su
1 kg. şeker
3 damla limon suyu
Yumurtaları kıralım, sarısı ile akını ayıralım. Beyazını mikserde çırpalım, şekeri kaşık kaşık çırptığımız yumurta akına yedirelim. Karıştırmaya devam ederek, sarılarını da ilave edelim. Kalan malzemeyi de katalım. Tepsiyi çok az bir yağla yağlayalım. Elde ettiğimiz karışımı bastırarak tepsiye yayalım. Önceden ısıtılmış fırında, revaniyi 40 dakika pişirelim. Şurup malzemesini kaynatalım. Fırından çıkarınca üzerine ılık şurubu dökelim. Soğuyunca servis yapalım.
ML® Akgül Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10902
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
3,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak irmik
1 fincan un
1 bardak şeker
8 yumurta
Yarım paket tereyağı veya Margarin yağı
1 tutam tuz
1 küçük limon kabuğu rendesi
Şurup:
3 bardak su
4 bardak şeker
Yarım küçük limon suyu
İrmik ve un birbiri ile karıştırılıp bir tarafa konur. Yumurtalar kırılıp sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara aktarılır. Sarılarına şeker ve limon kabuğu rendesi ilâve edilerek yumurta teli veya çatalla 10 dakika kadar süre ile çırpılır ve o da bir tarafa konur. Yumurtaların aklarına bir fiske tuz konup yumurta teli ile katı kar haline gelinceye kadar dövülür. Sonra yumurta sarılarına, birbirine karıştırılmış olan irmik ile un karışımı katılır ve kar haline getirilmiş aklar da ilâve edildikten sonra, hepsi ancak birbirleri ile hallolacak kadar bir - iki defa karıştırılıp ve içine eritilmiş yağ soğuk olarak katılıp yağ hamura yedirilir. Kenarlı bir tepsinin içi yağlanır, biraz un serpilip tepsiye sağdan soldan vurularak unun tepsinin her tarafına yayılması temin edilir. Sonra tepsi ters çevrilerek ve bir kenarı hafifçe vurularak unun fazlası alınır. Hazırlanmış olan hamur bu yağlanıp unlanmış olan tepsiye dökülerek, evvelden ısıtılmış olan fırına sürülüp orta hararette bir saat kadar süre ile pişirilir. Bu sürenin sonunda 10-15 dakika kala bir tencereye şeker, su ve limon suyu konup, koyu kıvama gelene kadar kaynatılır ve bu sırada karıştırılır. Revani fırından çıkınca üstüne kaynar durumda olan şurup dökülür ve bir saat kadar bekletilip iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Perçem için tıklayın
|
Revani |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14975
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
4,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 3 Su Bardağı
Şeker 10 Su Bardağı
Yumurta 12 Adet
İrmik 2,5 su bardağı
Vanilya 2 paket
Yeşil fıstık (çekilmiş) 1 Çay Bardağı
Limon 1 Adet
Hindistancevizi 1 Çay Bardağı
1,5 kg şeker, 1,5 litre (7,5 su bardağı) su ile bir tencerede kaynamaya bırakılıp kevgirle birkaç defa karıştırılır. Şurup beş-altı dakika kaynadıktan sonra yarım limonun suyu ilave edilir. Şurup 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra (koyu bir kıvamda iken) ocaktan alınır ve soğutulur.
Bir fırça yardımı ile, fırının kendi tepsisi, çiğ tereyağı ile yağlanır. Yağın üzerine un serpilerek tepsinin içi (yapışmaması için) tamamen unlanır.
12 yumurta, 360 Gr (2 su bardağı) şeker ve vanilya çırpma kabına konur. Yumurta kabı, başka bir kapta bulunan sıcak suyun içine (benmari usulü) oturtulur. Yumurtaların 40°C civarında ısınması beklenirken bir yandan çırpma işlemi sürdürülür. Yumurtalar, ocak dışında, tamamen soğuyup krem halini alana kadar, telle veya mikserle daireler çizmek suretiyle köpürtülerek çırpılır. Elenmiş 300 Gr (3 su bardağı) un irmikle karıştırılır ve yumurtanın üzerine serpinti halinde dökülür. Yumurta, pütürleştirilmeden, küçük bir kevgir yardımı ile karıştırılır. Yağlanıp unlanmış tepsiye boşaltılır ve fazla oynamadan düzlenir. Revani, 180-190°C'deki fırında yaklaşık 20-30 dakika civarında, kızarana kadar pişirilir.
Revani piştikten sonra fırından alınır, üzerine, soğuk şurubun büyük bir kısmı dökülür. Tekrar fırına verilerek dört-beş dakika içinde revaninin şurubu emmesi sağlanıp fırından alınır. Şerbetin kalan kısmı, kıvamı biraz daha koyulaştırılarak revaninin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra, porsiyonlanır, üzeri fıstık ve hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.
Not: Revaninin iyi pişmesi ve düzgün kabarması için tepsinin yağlanıp unlanması unutulmamalıdır. Çırpmadan önce, yumurta ile şekerin birlikte hafif hafif çırpılarak, muhakkak, ısıtılması gerekir. Yumurtaya, un ve irmik ilave edilirken yumurtanın pütürleşmemesine dikkat edilmelidir.
ML® Yaban Gülü için tıklayın
|
Revani |
|
neriman
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16721
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yumurta
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı sadeyağ
1 Çay bardağı irmik
3 Çorba kaşığı dolusu un
Limon
Şurubu için:
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
1 Çay kaşığı limon suyu
Yumurtalar şeker ile beraber yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur. Un, irmik, limon kabuğu rendesi eklenir, hafif karıştırılır, erimiş tere-yağ konur. Hamur, yağlanmış şekilli bir kalıba boşaltılır, orta ısıdaki fırında pişirilir. Şeker su ile şurup yapılır, limon suyu ile kestirilerek üzerine dökülür. Kaymakla servis yapılır.
|
Revani |
|
Petek
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc20299
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
250 g margarin
1 adet hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Şerbeti İçin;
5 su bardağı su,
4 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Malzeme karıştırılır. Fırında pişirilir. Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimlenir.
Şerbeti için de 5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker kaynatılır, sonuna doğru 1/2 limon ilave edilir. Şurup 5 dakika dinlendirilip sıcak iken soğuk revaniye dökülür.
ML® Sütlü Nuriye için tıklayın
|
Revani |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43716
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
2,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Kahve fincanı un
2 Kahve fincanı irmik
5 Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 Paket vanilya
Şurubu:
1 Kahve fincanı tereyağı veya margarin.
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
1/4 Limon suyu
5 yumurtayı ince limon kabuğu rendesi ile koyu boza kıvamına gelene kadar çarpınız.
Unu ve irmiği serperek ilave ediniz.
Karıştırarak yağlanmış ve unlanmış 20-25 cm. çapındaki tepsiye boşaltınız.
Orta ısıdaki fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Şekerle suyu 10-15 dakika karıştırarak kaynatınız. 1 fincan yağ ve 1/4 limon suyu ilave ederek ateşten alınız.
Fırından çıkartınca sıcak şurup dökünüz ve ağır ateşte şurubu çektiriniz.
Soğuyunca kare kare dilerek servis yapınız.
|
Revani |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72818
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
İlk önce şerbeti kaynatın ve ılıtın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın ve diğer malzemeleride ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde ettiğiniz zaman borcama alın ve kabarıp üzeri kızarana dek pişirin. Pişirdiğiniz revaniyi dilediğiniz gibi keserek üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
|
Revani |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75490
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
200 gr. un
60gr. ince irmik
150 gr. tereyağı
10 adet yumurta
100 gr. tozşeker
1/2çay kaşığı vanilin
250 gr. kaymak
Şurubu için:
1 lt. su (4 su bardağı)
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu
Şurup için ayrılmış malzemeyi bir tencerede 2 dakika kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kabın içine eleyin. İrmiği ekleyip karıştırın. Revaniyi pişireceğiniz yüksek kenarlı tepsiyi veya fırın kabınızı tereyağı ile yağlayıp unlayın. Fazla ununu silkeleyin. Kalan tereyağını eritip, ılık olarak bekletin. Fırınınızı 225°C'ye getirip ısıtın.
Yumurtaları, şekeri ve vanilini bir kaba koyun. Kabı kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtarak benmari hazırlayın. Bir el mikseri ile yumurta, şeker ve vanilini 10 dakika iyice çııpm. Köpüğümsü bir kıvam elde edince sıcak su dolu kabın içinden çıkartıp, bir kenarda 1-2 dakika daha çırpmayı sürdürün. Un-irmik karışımını azar azar serperek mikserle bu karışıma yedirin. Ilık tereyağını da katıp karıştırarak revani hamurunu tepsiye dökün. Eşit olarak yayılmasına özen gösterin.
Hamuru sıcak fırına sürün. Revani kabarıp, üzeri kahverengileşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişme süresince fırının kapağını açmamaya dikkat edin, aksi halde revaniniz kabarmaz.
Revaninin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan hatırın. Kürdan kuru çıkıyorsa revani pişmiş demektir. Islaklık varsa biraz daha pişirmeyi sürdürmeniz gerekir. Pişmiş sıcak revaniyi birkaç yerinden çatalla delip üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Sönmüş fakat hâlâ sıcak olan fırına tekrar sürerek yarım dakika şurubunu emmesini sağlayın. Çıkartıp, kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek kaymak, antepfıstığı veya toz hindistancevizi ile servis yapın.
|
Revani |
|
gizemli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2013
Mesajlar: 45 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91132
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2013
1,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yumurta ve şekeri çok iyi bir şekilde çırpın. Bazı tariflerde yumurta sarısı akından ayrılır ve ayrı ayrı çırpılır sonra birleştirilir. Ama benim tarifim daha kolaydır. Çırpılan yumurtaların üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu, irmiği, limon kabuğunu, kabartma tozunu ve vanilyayı içine ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini hazırlamak için şekeri ve suyu kaynatıp içine limon suyunu ekleyin. Soğutun ve fırından çıkan revaninin üzerine dökün. Dilimleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.05.2024
|
Revani |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95549
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Hamuru için:
6 yumurta
3 büyük kahve fincanı ince irmik
3 büyük kahve fincanı un (25-30 cm çapında fırın tepsisi için)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Şurubu için:
5 su bardağı şeker (bu miktardan 5 yemek kaşığı alınarak hamurda kullanılır)
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Tepsi yağlanır, unlanır.
Beş yemek kaşığı şeker ile yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Unla irmik iyice karıştırıldıktan sonra çırpılmış yumurtalara eklenir hafifçe karıştırılır.
Vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Ayrı bir tencerede su, limon suyu ve kalan şeker kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak 2 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Fırından çıkan revaniye sıcak dökülür ve şurubu daha iyi emmesi için tekrar fırına verilir.
İki dakika daha fırınlanarak çıkartılır.
Üzeri hindistancevizi, kıyılmış fındık, fıstık, ceviz ile süslenerek servise sunulur.
|
Revani |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc99791
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Soğumaya bırakın. Revani için, yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. İçine limon kabuğu, irmik, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve unu güzelce kek kıvamında çırpın. Kalıbın içine döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp şerbetini döküp soğumaya bırakın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
|