2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
İlk olarak yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip, 5-10 dakika daha kaynatın.
Fırından çıkan sıcak revaniye sıcak şerbeti dökün.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

|