|
Rokalı Kalamar Salatası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5675
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2006
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg dondurulmuş kalamar
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kekik
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Kızartmak için sıvıyağ
1 demet roka
3 diş sarımsak
Kalamarları süzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. Rokayı temizleyip bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine alarak kurulayın. Roka yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın.
Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalamarları önce una, ardından maydanozlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış kalamarları ilave edin. Kiraz domatesleri ikiye kesip salatayı süsleyin. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.
|
Rokalı Kalamar Salatası |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc135518
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2018
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://nelazimsa.carrefoursa.com
Yarım kg dondurulmuş ya da taze kalamar
1 demet roka
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
Kızartmak için sıvı yağ
Dondurulmuş kalamar kullanılacak ise öncelikle süzgece alınıp buzu çözülünceye kadar bekletilir. Bu sırada rokayı temizlendikten sonra iyice bol suda yıkanır ve suyu süzülen rokalar kağıt havlu üzerine alarak kurulanır. Roka yaprakları iri parçalar şeklinde doğranır. Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiye hep birlikte konularak blenderden geçirilir.
Kalamarlar önce una, sonrada blenderdan geçirilmiş olan maydanozlu karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır. Roka yaprakları servis tabaklarına ya da salata tabağına paylaştırıldıktan sonra üzerine kızarmış kalamarlar ilave konulur, kiraz domatesler ile süslenerek, tuz ve karabiber üzerine serpilir.
|
|