Kısa URL: https://ml.md/lc97862
Gönderme Tarihi: 01.May.2014
1,259 defa indirildi / yazdırıldı
Fransa'nın "Causes" bölgesinde üretilen bu peynir "peynirlerin kralı" olarak nitelendirilmektedir. Koyun sütü ile üretilir. Çok nemli bir ortama sahip özel mağaralarda olgunlaştırılan Rokfor, süresini tamamlamaya yakın mavileşir. Güçlü ve zengin bir tadı vardır. Sofra peyniri olarak kullanılmasının yanı sıra salata soslarında da çok iyi sonuç verir.
Kısa URL: https://ml.md/lc154119
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2020
244 defa indirildi / yazdırıldı
Genel olarak koyun sütünden üretilen rokfor peyniri veya diğer adı ile danablu peyniri, mayalanmasının ardından bir süre mağaralarda bekletilerek rokfor küfü ile asıl aromasına kavuşan peynir çeşididir. Büyük tekerlek şeklinde üretilen rokfor peyniri, çapraz biçimlerde kesilerek satışa sunulmaktadır. Rokfor peyniri, yapı olarak küflü iç damarlara sahip bir süt ürünüdür. Küflü kısımları mavi renkli olan rokfor peyniri, sofralarınıza eşsiz aroma ve renk katabilirsiniz. Uzun zaman bekletilse bile gerçek rokfor peyniri, yumuşak kıvamını korur. Bir süre sonra sertleşen rokfor peyniri ya orijinal rokfor peyniri değildir ya da bozulmuştur. İyi bir rokfor peynirinin rengi kavuniçidir, ince kabukludur ve acılığı olmayan enfes bir kokuya sahiptir.
Eşsiz bir aromaya sahip rokfor peyniri, yapımı oldukça zahmetli ve zaman alan bir üretim şekline sahip olduğu için süt ve süt ürünleri sektöründe hizmet veren firmalar tarafından hazır alınarak tüketilmektedir.