Kısa URL: https://ml.md/lc12617
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007
5,309 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Rendelenir, tuzla karıştırılır. Teflon tava tereyağı ile yağlanır. Rende patatesin yarısı tavanın yüzeyine az bastırarak yerleştirilir. Üzerine rende kaşar serpilir. En son kata kalan rende patates konur hafifce bastırılır. Tava orta ateşli ocağa konur. Altı kontrol ederek kızarınca krep pişirir gibi diğer yüzü çevrilir. İki yüzü kızarınca servis tabağına aktarılır. Üzerine et yada sebze yemeği konarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc147951
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
Patates Röşti
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri (İsteğe göre)
Tuz
İlk olarak patatesleri rendeleyin ve suyunu alın.
Daha sonra tereyağını rendelenmiş patates ile karıştırın.
Üzerine karabiber ve tuz ilave edin.
Tavayı ocağa alın ısıtın.
Hazırladığınız patatesi de tavaya güzelce yayın.
İsterseniz patatesi iki kat yaparak arasına rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
Patatesin her iki tarafını da orta ateşte kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc164377
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2024
302 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy patates
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ (kızartmak için)
Patatesleri soyulur ve rendelenir.
Rendelenen patatesler bir bezin içine alınır ve suyunu sıkarak iyice kurulanır.
Kurulanan patatesler bir kaba alınır. İçine yumurta, un, tuz ve karabiberi eklenip iyice karıştırılır.
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırılır.
Hazırlanan patates karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tavaya koyulur ve spatula yardımıyla düzeltip şekil verilir.
Alt tarafı iyice kızarana kadar pişirilir, sonra spatula ile çevirip diğer tarafı da kızartılır.
Pişen patates röştiler kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmeleri sağlanır.
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
5 dal taze soğan
3 adet patates
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
Soğumuş patatesleri bir kaba rendeleyin.
Ardından tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Ayrı bir tavada zeytinyağlıyla biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın.
Orta boy bir tavada tereyağını eritin ve rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.