Kısa URL: https://ml.md/lc84186
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2012
2,719 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr az haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
30 gr krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tutam kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Patatesleri bir tencerede 10 -15 dakika kadar haşlayın fazla yumuşak olmasın ve soğutmak için soğuk su içine koyun. Soğuyunca soyup rendeleyin. Çok ince doğradığınız soğanları bir tavada 2 kaşık tereyağı ile kavurun. Patatesleri de tavaya ilave edip karıştırın ve altındaki ateşi kapatın. Tavadaki patatese; tuz, karabiber, krema, rendelenmiş kaşar peynirinden 3 kaşık içine ilave edip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın, küçük ve derin bir kasenin içine hazırlanan bu patateslerden dodurun ve sıkıştırın sonra da fırın tepsisinin içine ters çevirerek çıkarın. Böylece patatesler kalıp halinde çıkmış olacak. Bütün patatesleri bitirene kadar böyle devam edin. Ve hepsinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tepsiyi önceden 190 derece ısıtılmış fırına verin. Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişsin. Sıcak iken servis yapın.
Not: Et veya tavukyemeklerinin yanında garnitür olarak verilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc153138
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
253 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates(haşlanmış, rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kapya biber(doğranmış)
1 adet yeşil biber(doğranmış)
1/2 demet taze soğan(doğranmış)
100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)
Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.