|
|
ROZBİF |
|
Kan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52953
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2010
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beş kiloluk sığır parçasının sırt kemiklerini çıkarınız, tokmaklayınız, yuvarlak bir şekil verdikten sonra büküp iple bağlayınız. Sonra dibi yağlı tepsiye koyunuz, harareti orta fırına sürünüz. Arada kendi suyunu kenarından alıp üzerine gezdirerek 2,5 saat kızartınız. Fırından çıkarmadan 10 dakika önce tuzlayınız. Eti ince ince kesiniz, ayırmadan düzenle tabağa koyunuz. Yağını aldıktan sonra suyunu süzünüz, salçalığa koyup Rozbifle beraber veriniz.
Not: Rozbifler gayet pişkin olmalıdır. Fakat biraz da kanlı olması gerekir. (Doğrusu bütün kebap ve kızartmaların kanlı olanı beğenilir). Pişirmek için gereken süre geçirilmezse gayeye ulaşılır. Süre geçirilirse kanlı olmak şöyle dursun bütün lezzetini kaybeder.
|
Rozbif (Fransa) |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4990
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg dana kontrfile
6 çorba kaşığı + 2 çay kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Dana kontrfileyi bütün olarak tuzlayıp, biberleyin. Margarini kontrfileyi alacak Büyüklükte bir tavada eritin. Yağ kızınca eti tavaya koyun. Etin her yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2'şer dakika, pişirin.
Tavayı ocaktan alın.
Eti tavadan çıkartın. Kontrfileyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin. Tel ızgarayı da bir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirin. Bu arada, etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün.
Pişme süresi sonunda eti fırından alın. Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye ırakın. Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin.
Rozbifiniz hazırdır. Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın.
Et servis yapılırken, etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz.
|
|
Rozbif (Fransa) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|