|
Rulo Börek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5833
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi sivi yag
1 bardak yoğurt
2 yumurta (1 yumurtanin sarisini ayir, ustune surulecek)
1 kabartma tozu
tuz
un
karabiber
kirmizi biber
10 orta boy haslanmis ezilmis patates
Yag, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, tuz, undan hamur yapilir. Hamurdan bir avuc alinip tezgahta bir merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda yuvarlak olarak acilir. Icine hazirladigimiz patetesli harc konur ve yuvarlanip rulo haline getirilir. Rulo esit olarak 3 yada 4 parcaya kesilir ve tepsiye dizilir.islem kalan hamurada uygulandiktan sonra ustlerine yumurta sarisi surulur susam corek otu serpilip firinda 185 derecede pisirilir.
ML® Peynirli Rulo Börek için tıklayın
|
Rulo Börek |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22551
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2008
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta,
yarım su bardağı süt,
yarım çay bardağı ayçiçek yağı,
2 adet yufka,
2 adet haşlanmış patates,
3 dal taze soğan,
yarım demet maydanoz,
tuz,
karabiber.
Sosu için:
2 adet domates,
2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
tuz
Yumurtayı, yarım su bardağı sütü ve yarım çay bardağı ayçiçek yağını bir kapta iyice çırpalım. Yufkaları ayrı ayrı serip üzerlerine bu malzemenin yarısını sürelim. 10 cm.'lik şeritler halinde yufkaları keselim. Bir kabın içine haşlanmış patatesleri rendeleyelim. Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Şeritlerin bir ucuna bu malzemeden pay edip, rulo yaparak saralım. Ruloları yatık olarak tepsiye dizelim ve fırında pişirelim. Üzerleri pembeleşince fırından alalım.
Sosu için: Domatesleri rendeleyip, 3 kaşık ayçiçek yağı 2 dakika kavuralım. Tuzunu katıp, soğutalım. Bu sosu böreklerin üzerine gezdirip servis yapalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
|
RULO BÖREK |
|
nevra
Aşçı
Kayıt: 08.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc23701
Gönderme Tarihi: 08.May.2008
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
kırmızı bibe
250 gr. kıyma,
1 patates
2 soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
750 gr undan, su karbonat ve tuz koyarak bir hamur elde ediniz. Hamura ortadan ikiye bölüp 10 dakika dinlendiriniz. Bir parçayı 10 pazıya bölüp servis tabağı büyüklüğünde açın. 10 açılmış hamurun aralarını yağlayıp üst üste koyun ve buzdolabında bırakın. Diğer hamurlan da aynı şekilde açıp yağladıktan sonra buzdolabına koyun. Hamurları 10 dakika bekledikten sonra buzdolabından çıkartıp dikdörtgen şeklinde açın. Kıymalı içi koyup ha-mura rulo haline getirin. Yağlanmış tepsiye koyun. Diğer hamura da aynı şekilde açıp rulo yaptıktan sonra tepsiye koyup, kızgın fırına verin.
İçin hazırlanması: Kıyılmış soğan, rendelenmiş patates ve 2 kaşık yağı kavuran. Kıymayı da ilave edip bir miktar daha kavurun.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
|
Rulo Börek |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92269
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
1,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından iki parmak eksik su
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Aralarına sürmek için:
125 gram tereyağı
İçi için:
350 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Yumurta sarıları, sıvıyağ, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ilavesiyle yumuşak bir hamur
elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 adet bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 5 adet yufkanın aralarına tereyağı sürüp üst üste koyun. Kalan 10 adet bezeyi de beşli
gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın. Araları yağlanmış beşli hamurun her köşesini ortaya katlayarak
kare şekli verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Dinlenen hamurları unlu tezgahta 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Her birini 4 uzun parçaya bölün ve toplam 12 hamur elde edin. İç harç için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırın. 1 parça hamurun uç kısmına peynirli harçtan koyun ve bir tur sarıp kesin. Kestiğiniz yerden aynı işlemi devam ettirin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Rulo börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
|
Rulo Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108552
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
1,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz, karbonat
Su
İçi için:
1.5 kg. ıspanak
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
200 gr. lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeşillikleri ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ekleyip iyice harmanlayın. Hamur için gerekli malzemeleri yumuşak bir hamur olana dek su ilave ederek yoğurun. Ardından 20 dakika kadar dinlendirin. Hamuru bezelere ayırdıktan sonra açın, üzerine bir miktar yağ sürün. Bir kenarına iç harçtan koyun, rulo yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirdikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "hit" tarafından gönderildi. 10.04.2017
|
Rulo Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158370
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı fındık yağı
Hamuru yağlamak için:
125 gram eritilmiş tereyağı
İçi için:
200 gram kavurma
2 adet orta boy havuç
100 gram tulum peyniri
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Hamur için un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve fındık yağını bir kaba alıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru oklava ile büyük bir yufka olacak şekilde, yarım cm kalınlığında açın. Üzerini yağladıktan sonra bohça şeklinde kapatın ve tekrar buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu işlemi 5 kez tekrarlayın ve hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini çok ince olacak şekilde açın ve kenarlarını keserek kare şekline getirin. Kare yufkayı 3 parça halinde kesin. Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, toplam 12 parça hamur elde edin. İç harç için kavurma ve küp şeklinde doğranmış havucu, sıvı yağda 2-3 dakika kavurun. Ilıkken içine tulum peyniri katıp, karıştırın. Dikdörtgen hamur parçalarından birinin uç kısmına iç harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kayısı hoşafı (8 kişilik) 2 su bardağı kuru kayısı 15 su bardağı su Bir buçuk su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı kabuksuz badem KAYISIYI yıkayın ve bir kaba alın. 5 su bardağı su ilave edip, 2 saat beklettikten sonra süzün. 10 su bardağı suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Su kaynayınca içine kayısı, toz şeker, limon suyu ve bademi ilave edin. 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin ağzını kapakla kapatın ve 15 dakika bekletin. Soğuması için buzdolabına alın ve 1 saat beklettikten sonra kaselere paylaştırıp, servis yapın.
|
|