|
Rulo Çörek |
|
kant
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc139182
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
895 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 ekmeklik hamur
150 gram margarin
3-4 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre)
1 yumurta sarısı
Haşhaş veya susam
Ekmeklik hamura oda sıcaklığında yumuşatılmış yağı ekleyip, iyice yoğuralım. 10 dakika dinlenmeye bırakıp, tekrar yoğuralım. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım cm kalınlığında inceltelim. Hamurun üzerine tahin sürelim. Üzerine cevizi, şekeri, tarçın ve mahlebi serpelim. Hamuru rulo yaparak saralım (hamur tepsiye sığmıyorsa ikiye kesin). Rulonun üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş veya susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
|
Rulo Çörek |
|
pahalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc124107
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2017
777 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
Peynirli çörek bunun için hamuru açın, yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritlerin üzerine kimyon veya dövülmüş badem, peynir ve kekik veya dövülmüş badem, ince ince kesilmiş peynirler ve ince doğranmış jambon parçaları veya dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz. Bu dolguları koyduktan sonra şeritleri rulo yapın, hafifçe dondurun, yaklaşık 1 cm kalınlığında kesin. Bu dilimleri fırın kağıdı serilmiş cam kaseye yerleştirin ve fırında pişirin.
|
|