|
Rulo Köfte |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124442
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2017
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
500 gr. Kıyma
70 gr. Galeta unu
200 ml Süt
1 Yumurta
1 küçük Soğan, doğranmış
1 çay kaşığı acı Hardal
1 çay kaşığı TL Et suyu tozu
1 çay kaşığı Tuz
1 tutam Karabiber
140 gr. dilimlenmiş Jambon
500 ml Et suyu
Galeta unu ve sütü karıştırın, bir kaç dakika kabarmaya bırakın.
Bu karışımı kıyma, yumurta, soğan, hardal ve et suyu ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bu karışıma bir somun şekli verin, jambon ile sarın ve yağlanmış bir sufle kalıbına yatırın. Kalıba 100 ml et suyu ilave edin.
Otomatik program ile: Ekranda verilen bilgiye göre kalan et suyunu ilave edin.
Otomatik Program dışında: Sürenin yarısı geçtikten sonra kalan et suyunu kıymanın üzerine ilave edin.
|
Rulo Köfte |
|
hacı anne
Aşçı
Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65611
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
3,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
500 gr. yağsız kıyma (iki kere çekilmiş)
2 yumurta (akı, sarısı ayrılır]
1 orta boy soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, köfte baharatı
Köftenin içine:
2 yumurta (haşlanmış)
2 orta boy patates (haşlanmış)
1 iri boy havuç (haşlanmış)
100 gr. bezelye (haşlanmış)
Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek içini, tuzu, baharatları, yumurta sarılarını ekleyelim. Soğanları rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak margarinle yağlanmış fırın kabına alalım. Köfte harcını 1/2 cm. kalınlığında dikdörtgen bir şekil vererek yayalım, haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayarak haşlanmış bezelyelerle karıştıralım. Tuzunu ayarlayalım. Köfte harcının orta kısmına uzunlamasına haşlanmış bir patates, yanına biraz bezelye-havuç karışımı, onun yanına haşlanmış bir yumurta, yanına tekrar bezelye-havuç karışımı olmak üzere malzeme bitene dek sıralayalım. Köfte harcının karşılıklı iki kenarını üst tarafa çevirelim. Kenarları hafifçe üst üste bindirip yapıştıralım. Köfteyi ek yeri alta gelecek şekilde ters çevirelim. 1 fiske tuzla çırpılmış yumurta akını rulonun yanlanna ve üzerine fırça ile sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, köftenin üzeri kızarana dek 25-30 dk. pişirelim. Salçayı, 1-1,5 su bardağı su ile inceltip kaşık yardımı ile köftenin üzerine ve fırın kabına gezdirelim. Köfteyi salçalı sosu ile birlikte 10 dk. daha pişirerek fırından alıp ılıttıktan sonra dilimleyip servis yapalım.
|
Rulo Fırın Köfte |
|
PELIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc5017
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1kg kiyma
2-3 soğan
2 yumurta
bayat ekmek
maydonoz
köfte baharatlari
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
önce kiymayi köfte harci gibi hazirlayin, sonra biylon folyeye bu köfte harcini yayin, haslanmis yumurtalari yayilmis köfte harcinin ortasina koyun, sonra bu köfte harcini folye yardimiarin yumurtalarin gömiyecek sekilde, folyeyi cikarin, sonra bir tepsiye alin ve firina sürün, 200°pisirin 30-40 kadar
|
Rulo Fırın Köfte |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc71
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2005
3,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kıyma
2 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 kahve kaşığı karabiber
tuz
2 orta boy soğan
2 kaşık tereyağı
Soğanları rendeleyip, kıymaya katın, 2 yumurta ile ıslatıp sıkılmış ekmeği, tuz ve karabiberi katark yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Alüminyum ya da yağlı kağıda alarak yuvarlayıp şişe biçimi verin. Sonra kağıdı sarıp 1 kaşık yağla yağladınız tepsiye oturtup fırına verin.
|
|