|
Rumeli Beğendisi (Edirne) |
|
Ecem Köroğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27359
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2008
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patlıcan
yarım kilogram kuşbaşı et
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık salça
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür. Servis tabağında etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.
|
Rumeli Beğendisi (Edirne) |
|
yemek kitabı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137888
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2018
684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 kg patlıcan
Yarım kg kıyma (satırla kıyılacak)
1 parça böbrek üstü yağı
4 iri baş soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay fincanı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 kaşık Un
Yarım kg süt
300 gr kaşar peyniri
Biber
Domates
Maydanoz
Patlıcanları iri iri dilim halinde kalınca doğranır.
Tuzlu suda biraz bekletilerek kuurulanır, kızartılır ve tepsiye dizilir.
Diğer tarafa böbrek üstü yağı ince ince doğranır, satırla kıyılmış kıyma bunun içinde kızartılır.
Soğanlar iri iri doğranır üzerine yayılır, karıştırılır ve bir kaparılarak soğanların etin buğusunda pişmesi (böğürtürülmesi) sağlatır.
Piştikten sonra üzerine sirke sarımsak, tuz ve şeker karışımı ilave edilir.
Patlıcanların üzerine bu karışım yayılır.
Diğer tarafta un yağsız olarak kavrulur, soğutulur üzerine süt ilave edilir, boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Yemeğin üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyiniri serpilir, istenirse domates maydanoz ve biberle üzeri süslenerek fırınlanır. 20 dakika kadar pişirilir.
|
|