|
|
Rumeli Paçası (Edirne) |
|
kışbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc137921
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2018
1,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 Adet Yufka
1 tavuk Göğsü
1 Adet Yumurta
3 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sirke
Yarım Su bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı tuz
Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
Üzeri için:
Yarım Çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmız pul biber
Tavukgöğsü 4 su bardağı su ile pişirilir, sonra 3 adet yufka yağlanmış tepsiye büzülerek aralarına zeytinyağı sürülüp, 175 derece fırında 15 dakika kızartılır.
Fırından çıktıktan sonra 3 Su bardağı et suyu kızarmış yufkaların üstüne sıcak olarak dökülür.
Daha sonra 1 çorba kaşığı margarin unla kavrularak üzerine azar azar 1 bardak et suyu topaklanmadan karıştırılarak koyu kıvam alınca içine 3 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir.
Yumuşamış yufkaların üstüne krema gibi dökülür, en üstüne tavuk etleri didilir, kırmızı biberle yağını döküp sıcak servis yapılır.
|
|
RUMELİ PAÇASI (EDİRNE) Tarifleri Rumeli Yemekleri
|
|