|
|
Ruşeymli Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158371
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2021
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 su bardağı ruşeymli tam buğday unu
1 paket (10 gram) instant maya
Bir buçuk su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Yeteri kadar su
Aralarına sürmek için:
250 gram tereyağı
İçi için:
Yarım kg kuzu gerdan
Yeteri kadar su
150 gram kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı kişniş
Tuz
Karabiber
Üzerine:
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Öncelikle içi için kuzu gerdanı düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 45 dakika haşladıktan sonra eti sudan alıp, elinizle didikleyin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kişniş, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Maya, süt, toz şeker ve tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su katıp, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli büyüklüğe erişene kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Daha sonra her iki bezeyi 10 eşit bezeye ayırıp, toplam 20 adet hamur elde edin. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Hamurları 10'arlı iki ayrı grup şeklinde üst üste koyun ve 15 dakika bekletin. Daha sonra her iki 10'arlı grubu, dikdörtgen şeklinde ve yarım cm kalınlığında açın. Elde ettiğiniz her iki yufkayı 8 eşit kareye bölün ve toplam 16 adet kare elde edin. Kare hamurlardan birinin ortasına iç harç koyun. İki kenarı üst üste gelecek şekilde uçlarına tereyağı sürerek kapatın. Yine tereyağı sürerek açık kalan uçları içe doğru kapatın. Böreği ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. 3 Milföy hamurlarını oda sıcaklığında hafifçe yumuşayana dek dinlendirin. Hamurlardan küçük kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarıp, böreklerin üzerlerine yerleştirin. Yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
|
Ruşeymli Börek |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69694
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2011
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
3 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
Bir tutam tuz
İçi için:
3 çorba kaşığı ruşeym
125 gram tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
150 gram pastırma
Öncelikle iç harç için 1 çorba kaşığı tereyağında kıyılmış soğanı sotelerin. İnce bulguru ekleyip, hafif çevirin. Domates ve biber salçasını katın, 1-2 dakika daha çevirin. 1 su bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Jülyen doğranmış pastırmayı ve ruşeymi ekleyip, soğumaya bırakın. Hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 14 adet bezeye ayırın.
Kalan tereyağını eritin. 7 adet bezeyi nescafe tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı sürüp, üst üste koyun ve oklava yardımı ile orta büyüklükte bir tepsi ebadında tekrar açın. Tepsiyi yağlayın ve açtığınız hamurları serin. Üzerine soğuyan iç harcı yayın ve diğer 7 adet bezeyi de aynı şekilde açıp, iç harcın üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
|
|
Ruşeymli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|