|
S BİSKÜVİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58297
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2010
3,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
200 gr. yağ
100 gr. pudra şekeri
1 bütün yumurta
2 sarı yumurta
1/2 çay kaşığı rende limon kabuğu
Az vanilya
300 gr. elenmiş un
Küçük çukur bir kaba yağı, pudra şekerini, vanilya ve limon kabuğunu koyup ağaç bir spatula ile 5 dakika iyice karıştırarak köpürtünüz. Yumurtayı ilâve ederek iyice karıştırıp unu ilâve ediniz. Karıştırarak yediriniz. Ucunda bir buçuk santim kutrunda tırtıllı düğ bulunan sıkma torbasına bisküvi hamurunu doldurup gayet hafif yağlanmış ve püskürtülür gibi un serpilmiş bir tepsiye "S" biçimi sıkıp 200 derece ortadan hızlı fırında 8- 10 dakika pişiriniz.
|
S BİSKÜVİSİ |
|
yenigün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38470
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2009
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. tereyağı veya margarin
1 Limon kabuğu rendesi
200 gr. şeker
5 yumurta
1 tutam tuz
450 gr. un
Yağı yumuşatınız. Şeker, limon kabuğu rendesi 1 tutum tuz hepsi beraberce karıştırınız.
Her bir yumurta ilâve ederken karışımı tekrar karıştırınız.
Azar azar un ilâve ediniz.
Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine ucuna 1 cm. çapında huni geçirilmiş pasta torbası ile "S" biçimi yaparak sıkınız.
Orta ısı derecesinde fırında pembe renkte pişiriniz.
Fırından çıkarılınca üzerine pudra şekeri serpiniz.
NOT: Ayni hamura kakao karıştırarakta çeşitli biçimler verebilirsiniz.
|
S BİSKÜVİLERİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64349
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 yumurta
120 gr (1 su bardağı) un (elenmiş)
60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız.
Bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede, kalan 8 çorba kaşığı yağı ve şekeri tahta bir kaşıkla, karışım köpük köpük olana kadar dövünüz. Kaseye yumurtayı katıp, unu azar azar, çırparak yediriniz. Bademleri ve limon kabuğu rendesini katıp iyice karıştırınız.
Karışımdan, avucunuzda 20 top yapınız. Topları yuvarlayıp 4 X 1,5 cm'lik dikdörtgenler haline getirdikten sonra, her dikdörtgene S biçimi veriniz.
Bisküvileri, yağlamış olduğunuz tepsiye aralıklı olarak diziniz. Tepsiyi fırına sürüp, bisküvileri 15 dakika, renkleri hafifçe kahverengileşene kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, bisküvileri soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
|