|
Sable Bisküvi |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1430
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
8,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
4,5 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
1 su bardağı Pudra şeker
3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı iç fındık
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2 Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
3 Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
4 Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
ML® Sable Bisküvisi için tıklayın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.09.2015
|
Sable Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99875
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
3,158 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
125 gr. margarin
100 gr. şeker
3 adet yumurta
100 gr. fındık
1 paket Vanilya
1 adet Limon kabuğu rendesi
1 paket Karbonat
Un hamur tahtasına elenir.sana margarin konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Yirmi dakika dinlendirilir. Altına üstüne un serpilerek yarım santimetre kalınlığında açılır. Kalıpta şekillere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık yapıştırılır. Orta fırında180 derecede pişirilir.
|
Sable Bisküvisi |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117765
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tuzsuz tereyağı
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri (300 gr)
1 çay kaşığının ucu ile karbonat (üzerine 2 damla limon suyu)
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
4 su bardağı elenmiş un
Fındık veya fındık kırığı
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
Oda sıcaklığında tereyağı çırpıcı ile çırpılır ve pudra şekeri ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Un hariç diğer malzemeler eklenir. Unumuzu yavaş yavaş ekleriz ve yumuşak bir hamur elde ederiz. Hamurdan istersek top top parçalar alıp yuvarlarız. Önce çırpılmış yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp ortasına fındık oturtalım. Dilersek hafif unlanmış tezgahta kalın açıp Yuvarlak kalıpla keserek de aynı işlemi yapabiliriz. Fındık kırığına bulayarak 175 derece hafif beyaz pembe pişirilir. İlk sıcaklığı geçtiğinde servise alınabilir.
|
Sable Bisküvisi |
|
kuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc127187
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2017
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Süslemek için:
Reçel
Çikolata
Marmelat
Pasta süsü
Hindistancevizi
Tüm malzemeler karıştırılıp normalden biraz daha sert bir hamur elde edilir ve merdane ile 1/2 cm açılıp su bardağı ile kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 30 dk buzdolabında bekletilir ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dk pişirilir üzerinin kızarmamasına dikkat edin.
Pişen bisküvilere reçel, marmelat veya çikolata sürülür ve ikinci bisküvi ile kapatılır kenarlarına reçel, marmelat veya çikolata sürülüp hindistan cevizine veya pasta süsüne batırılır.
|
Sable Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159951
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2021
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı fındık yağı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Beyaz bisküvi kreması
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
2 çorba kaşığı silme un
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı soğuk süt
Beyaz bisküvi kreması için, un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Tavayı ocaktan alıp içine soğuk süt ve iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Karıştırarak krema haline getirin.
Yoğurma kabına tereyağı, fındık yağı, yoğurt, yumurta, pudraşekeri ve kabartma tozunu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, 15 dakika dinlendirin. Hamur parçalarından birine kakaoyu ekleyin ve tekrar yoğurun. Kakaolu ve sade hamurları merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. İki adet sade bisküvinin arasına çikolata kreması, iki adet kakaolu bisküvinin arasına da bisküvi kreması sürün.
|
Sable Bisküvisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160512
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
300 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet portakal
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Glazür için:
Pudra şekeri
Limon suyu
Gıda boyası
Oda sıcaklığındaki margarinle 1 su bardağı pudra şekerini bir kapta karıştırın. Limon ve portakalın kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Pudra şekerli yağ karışımı, 1 tatlı kaşığı tarçın, zencefil, limon ve portakal kabuğu rendesini unun ortasına alın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp una ekleyin ve yoğurun. Daha sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru unlanmış düz bir zeminde merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Kalıplarla hamurdan şekil çıkartın. Şekilleri yağlanmış veya yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kırılmamaları için tepside soğutun. Glazür için pudra şekeri limon suyu karışımını farklı gıda boyaları ile karıştırın. Soğuyan bisküvilerin üzerine glazürleri fırçayla sürüp donmalarını bekledikten sonra servis yapın.
|
Sable Bisküvisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169146
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
250 g yumuşak margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
3,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 su bardağı fındık kırığı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarin ile pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurta, yumurta sarısı, şekerli vanilin ve unu ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin.
0,5 cm kalınlığında açın, su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığı serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika.
|
|