|
Saboyan |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19895
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. şeker
4 yumurta
200 gr. şekeri 4 yumarta sarısını birtencereye koyup beyaz krem haline gelinceye kadar kanştırınız.
Benmari usulüyle boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Hafif ılık hale gelince salçalığa boşaltıp istediğiniz bir pudingle servis yapınız.
|
Saboyan |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64143
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kasede, yumurta sarıları ile şekeri, bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla sertleşene kadar çırpınız. Kabı 1/3'üne kadar kaynar su doldurulmuş büyükçe bir tencereye yerleştirip, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Portakal suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, karışım köpük köpük olup hafifçe kabarana kadar çırpmaya devam ediniz. Tencereyi ateşten alıp, kabı içinden çıkarınız. Saboyanı bardaklara döküp, servis ediniz.
Not: Zengin ama hafif bir İtalyan tatlısı olan saboyanı, tek başına yada pudinglerin üstüne dökerek servis edebilirsiniz. Tek başına olduğunda, yanında genellikle acıbadem kurabiyesi de servis edilir. Tarifteki limon kabuğu rendesi yerine, istenirse portakal kabuğu rendesi kullanılabilir.
|
Zabaglione |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168444
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Sıcak su dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.
Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri birleştirip çırpın. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.
Çırparken yumurtalı kabı ara sıra kremanın kesilmemesi için tencereden çıkartarak ılıtın.
Krema kıvamına gelmeye başladığında üzerine azar azar süt ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Krema koyu ve akışkan bir kıvam aldığında vanilyayı ekleyin.
Yumurtaların çok fazla pişmesini önlemek için, mutlaka tencereden çıkartarak ılımasını bekleyin.
Sosunuz hazır olduğunda tiramisunun üzerine dökerek ya da servis kasesine alıp servis edin.
|
|