| 
 
 
 | 
Sabuniye Helvası (Bademli) | 
  | 
Bihter Erdemli 
Français Admin 
 
Kayıt: 09.01.2007 
Mesajlar: 6584 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12968 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2007 
3,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2/5 paket tereyağı (150 gr)
 
1 su bardağı buğday nişastası
 
1,5 su bardağı su
 
1 çay bardağı iç badem
 
 
Bademler kaynar suda tutularak ince kabuğu yumuşatılır ve çekerek soyulur. Bademler boyuna ikiye kesilir. Tereyağ ve toz şeker tencereye konur. Orta ateşte kavrulur. Şeker erimeye başlayınca suda eritilmiş nişasta atılır. Hemen arkasından bademler atılır. Sürekli ve ezerek karıştırılır. Rengi koyulaşıp, katılaşınca kıvama gelmiş demektir. Tabaklara konarak servise sunulur.
  
 | 
Sabuni Helva | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160844 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2021 
376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkay
 
 
250 gr. buğday nişastası (1 bardağı)
 
750 ml. su (3 su bardağı)
 
250 gr. bal
 
250 gr. çekilmiş, kabuksuz badem içi
 
100 gr. tereyağı (6,5 çorba kaşığı)
 
 
Nişastayı su ile eritip, temiz bir tencereye süzün. Balı hiç su katmadan bir kapta eritin. Nişastanın içine katıp, tencereyi kısık ateşe oturtun. Çekilmiş badem içini ekleyin.
 
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı pişirin. Helva dibine yapışmaya başlayıp, kavurması zorlaşınca biraz yağ ekleyip kavurmayı sürdürün. Kavurmak zorlaştıkça yağı azar azar katarak tüketin. Helvayı bu biçimde toplam 10 dakika kavurarak damağa yapışmayıp, yalnızca sakızlaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
 
Üzerine badem koyarak servis yapın.
  
 | 
Sabuniye Helvası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171944 
Gönderme Tarihi: 09.May.2023 
306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram bal
 
150 gram buğday nişastası
 
200 gram tereyağı
 
200 gram kabuksuz badem içi
 
Alabildiği kadar su
 
 
Bademlerin kabukları varsa hafif haşlayarak bademleri kabuklarından ayırın.
 
Kabuksuz bademleri rondodan geçirerek iyice küçültün.
 
Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, üzerine balı ekleyerek orta ateşte pişirin.
 
Karışıma bademleri ekleyin ve karıştırın.
 
Ayrı bir kapta nişastaya su ekleyerek nişastayı macun haline getirin.
 
Topaklanmasını ve yanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım ağırlaşıp yapışmayan kıvama gelince ateşi söndürün.
 
Helvayı tabaklara koyun, üstüne ister dilim ister toz halindeki bademi çiğ veya kavurarak ekleyip sunum yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |