|
|
Saç böreği |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17088
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
13,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su,
2 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya,
aldığı kadar un,
tuz.
İçi için:
2 adet soğan,
1 çorba kaşığı margarin,
yarım kilo ıspanak,
tuz,
karabiber
Su, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Alabildiği kadar unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün. Hamur kabarana dek bekleyin. Sonra hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Ispanaklı iç için, ıspanağın yaprak kısımlarını doğrayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarini alın. Küçük küçük doğradığınız soğanı pembeleşene dek kavurun. Ispanağı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ispanak bıraktığı suyu çektikten sonra tavayı ateşin üzerinden çekin. Hazırladığınız içten bir miktar açtığınız küçük yufkanın bir tarafına koyun. Yufkanın diğer tarafını üzerine kapatın. Yarım daire şeklindeki yufkayı sacda veya teflon tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Sac Böreği |
|
ismet
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73760
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kuru maya
İçi için:
2 haşlanmış patates
Yarım soğan
200 gram lor peyniri
Unu derin bir kabın içine alıp içine kuru mayayı, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Diğer tarafta haşlanmış patatesleri ezip içine peyniri, rendelenmiş soğanı ve istediğiniz baharatları ekleyip hazırlayın. Dinlenmiş hamuru da servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına iç malzemeden yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Sac Böreği |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74999
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2012
2,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
İçi için:
150 gram lor
400 gram ıspanak
1 patates
Tuz
Karabiber
Öncelikle hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bunun için unu yoğurma kabının içine alın. Üzerine yoğurt, tuz ve su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Dinlenmeye bırakın. İç malzemesi için ıspanakları yıkayın, yaprak kısımlarını irice doğrayın, üzerine tuz serpip ovalayın. Suyu çıkarsa süzün. Haşlandıktan sonra ezilmiş patatesi, loru, baharatı ıspanağın içine ekleyip iç harcını hazırlayın. Dinlenmiş hamuru parçalara bölün, teker teker açın. Üzerine iç malzemeden koyup kapatın ve ocak üzeri sac tavada pişirin. Böyle bir tavanız yoksa yapışmaz yüzeyli tavalar da aynı işi görüyor.
|
Saç Böreği |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80152
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
300 gram kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pul biber
Derin bir kabın içine unla tuz alın ve üzerine yavaşça suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Bu karışımı yumuşak bir hamur haline getirip 20 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi de ince bir şekilde açın. İç malzemesi için soğanı rendeleyip sıvıyağ ile beraber kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Bu kıymalı harcı yufkaların içlerine paylaştırın ve kapatın. Saç üzerinde iki yüzünü de pişirip yağ sürün. Çok lezzetli bir börek oluyor denemelisiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.06.2021
|
Sac Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159509
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 kg un
Yeteri kadar ılık su
Tuz
Kıymalı iç harç için:
400 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
1'er adet kırmızı ve sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı iç harç için:
750 gram ıspanak yaprağı
1 kahve fincanı krema
150 gram Mihalıç peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesli iç harç için:
3 adet haşlanmış büyük boy patates
100 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
pul biber
Tahinli iç harç için:
1,5 su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
100 gram tereyağı
Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına eleyin. Üzerine ılık su ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın ve kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün. Kıymalı iç harç için kıyma, kıyılmış soğan, kabukları soyulup, küp doğranmış domates, kıyılmış kırmızı biber, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Ispanaklı iç harç için kıyılmış ıspanak yaprağı, krema, Mihalıç peyniri, toz şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Patatesli iç harç için haşlanmış patatesi ezin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın. Tahinli iç harç için tahin, toz şeker ve cevizi bir kapta karıştırın. 20 adet bezenin her birini tekrar iki parçaya ayırıp, toplam 40 adet beze elde edin. Hamurları teker teker açın. 5 adedinin içine kıymalı harcı, 5'ine ıspanaklı harcı, 5'ine patatesli harcı ve 5'ine de tahinli harcı paylaştırın. Kalan açılmış hamurları üzerine serin, kenarlarını elinizle bastırarak kapatın. Sac tavada önlü arkalı kızartın. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp, servis yapın.
|
Sac Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158620
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 su bardağı un
1 demet semizotu
Yeterli miktarda su
150 gram çökelek, tuz
100 gram (7 çorba kaşığı) tereyağı
Unu yeterli miktarda su ile ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük bezeler koparıp, oklava ile açın. Bir kenarına ince kıyılmış semizotu ve çökelek ekleyin. Diğer kenarını üzerine kapatın. Yarım ay şekline getirin. Kızgın sac üzerinde her iki tarafını da pişirin. Pişen börekleri sacdan indirip, iki tarafına da tereyağı sürün.
|
|
Saç böreği Tarifleri Kol Böreği Tarifleri
|
|