|
Saç Kavurma |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83858
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Adet yeşil biber
0,5 Çay Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı kekik
2 Diş sarımsak
1 Adet soğan
600 gr kuzu eti
150 Adet kuyruk yağı
1 Çay Kaşığı pul biber
Soğanı soyduktan sonra ortadan ikiye bölüp yarım daire şeklinde doğrayın.Biberleri halka halka ince bir şekilde doğrayın ve domatesleri küp küp doğrayın.Kavurma sacının içine ana klasik margarini ekleyin sonra kuzu eti ve kuyruk yağını ekleyin ve etin rengi değişinceye kadar kavurun ve üzerine yarım su bardağı su ekleyip sacın üstünü kapatın. Suyunu çekmesini bekleyiniz ve piştikten sonra üzerine soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyiniz ve kavurmaya devam edin sonra biberleri ekleyip biberler soluncaya kadar kavurun sonra domatesleri ekleyin suyunu saldıktan sonra pul biber, kekik ve tuzu, karabiberi ekleyin bir kaç dakika kadar daha kavurun sonra sıcak olarak servis yapınız.
|
Saç Kavurma |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82931
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik Kase
1 Adet Domates
7 Adet biber
5 Diş sarımsak
2 Kg. et
1 Yemek Kaşığı pul biber
Biberleri doğrayalım.domatesi soyup doğrayalım. Önce etleri saca koyup pişirelim. Biraz su ekleyelim. Sana klasik kase, tuz ve pul biberi ekleyelim. Piştikten sonra biberi ekleyip suyu çekilene kadar pişirelim daha sonra tam pişmeye yakın domatesi ve sarımsağı ekleyelim.beş dakika sonra pişmiş olacaktır.
|
Saç Kavurma |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81180
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
1,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kg. kuşbaşı et
3 Adet çarliston biber
1 Tatlı Kaşığı kekik
3 Adet soğan
2 Diş sarımsak
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarımsak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1,5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.
|
Sac Kavurma |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79132
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
4 Adet YUVARLAK DOĞRANMIŞ DOMATES
4 Adet İNCE DOĞRANMIŞ BİRER
2 Kg. KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ DANA ETİ
1 Bardak su
SAC ÖNCELİKLE ORTA ATEŞTE BİRAZ ISITILARAK KUŞBASI DOGRANMIŞ ETLER SACA EKLENİR ETLER PEMPELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR VE İNCE DOĞRANMIŞ BİBERLERDE SACA EKLENİR 5-10 DAKİKA DAHA KAVRULDUKTAN SONRA SU VE YETERİNCE TUZ EKLENİR SACIN ÜZERİ KAPATILARAK KENDİ BUHARINDA ETLERİN PİŞMESİ BEKLENİR VE ÜZERİNE YUVARLAK DOGRANMIŞ DOMATESLER DİZİLEREK PİŞİRİLİR.
|
Saç Kavurma |
|
öğün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78383
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
1,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Klasik
3 Adet Domates
500 gr kuşbaşı dana eti
1 Adet kuru soğan
10 Adet sivri biber
İlk başta margarini tavaya koyup eritin. Daha sonra ufak ufak doğradığınız sivri biberleri ilave edin. Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanları da tavaya ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesi ekleyin. Orta derece ateşte biraz daha pişirin. Domatesler yumuşasın. Daha sonra haşladığınız eti ilave edin. Üzerine istediğiniz kadar tuz ve baharatı ekin. Kısık ateşte pişirin. Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
|