Kısa URL: https://ml.md/lc130080
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017
845 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 küçük kuzu
1 su bardağı sadeyağ
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kuzu eti kemikleriyle birlikte iri parçalar haline doğranır. Sac ters çevrilerek etler içerisine konulur harlı ateşte et kendi suyunu verip çekinceye kadar pişirilir. Et suyunu çekince yağ ilave ederek etler pembeleşinceye kadar kavrulur, tuz ve karabiberi eklenerek ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır. Arzu edenler servis tabaklarına sarımsaklı yoğurt dökebilirler.
Kısa URL: https://ml.md/lc39119
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
2 kg. kemiksiz taze koyun eti
2 domates
3 yeşilbiber
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.
Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.