|
|
Sac Kömbesi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161814
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
543 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 kilo un
1 çorba kaşığı tuz
3 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İçi için:
4 kilo soğan
2 kilo kıyma
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Derin bir kabın içinde un elenir. Unun ortası açılır. İçerisine tuz, yağ, yoğurt, bir yumurta, yarım limon suyu, kabartma tozu konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir.
Soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, salça, baharat ve yağ ile bir karışım elde edilir.
Kömbe tarifi için önceden hazırlanıp dinlenmeye alınan hamur dokuz eşit parçaya bölün.
Orta boy bir fırın tepsisinin tabanı yağlanarak hazır bekletin. İlk bezesi alabildiğince ince açılan yufka tepsiye döşeyin.
Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Aynı işlem ikinci yufkaya da uygulayın.
Üçüncü yufkanın üzerine kıymalı harcı yayın. Dört ve beşinci yufkalara birinci ve ikinci yufkalara uygulanan işlem yapın.
Altıncı yufkanın üzerine yeniden kıymalı harçtan döşeyin. Kalan üç yufka da arası yağlı olarak üst üste yerleştirin.
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlanmış karışım dökün.
İsteğe göre fırına konmadan önce baklava dilimi ya da kare olarak dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dakika pişirin. Odun ateşinde pişirilecekse altına ve üstüne sac kapatılır ve bu şekilde pişirin.
|
Saç Kömbesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103599
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2014
1,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
500 gr yoğurt
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
500 gr kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 paket margarin
Orta büyüklükte doğranan soğan kıyma, salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır. Ekmek tahtası üzerinde sacın dolusu ince, ince açılan hamur saca yerleştirilir. Aralarına yağ ve yoğurt sürülerek iki veya üç kat yerleştirilen yufkaların üzerine iç döşenir. Üzerine tekrar yağ ve yoğurt sürülerek iki üç kat yerleştirilir. En üste yağ sürüldükten sonra bıçakla baklava dilimi şeklinde kesilir. Üzerine diğer sac kapatılır. Altına odun yakılarak pişirilir.
|
|
Saç Kömbesi Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|