Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Sade Açma (1 adet - 111,403 defa bakıldı)

Sade Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sade Açma

tombalak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc65681
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011
3,594 defa indirildi / yazdırıldı




Un (500 gr/4 su bardağı)
Margarin (50 gr)
Şeker (2 çorba kaşığı)
Kuru maya (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Ilık su (1.5 su bardağı)
Üzeri için:
Yumurta (2 adet sarısı)
Haşhaş (1 çorba kaşığı)
İçi için:
Margarin (150 gr)

Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı (500 gr) unu koyun. Unun ortasını açarak 1. 5 su bardağı oda sıcaklığında su, 300 gr margarin, 1 çorba kaşığı maya, bir çorba kaşığı şeker, ve bir çorba kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru yoğurma sırasında gerekirse hamur yoğurma makinesi kullanabilirsiniz.
Hamurunuzu tezgah üzerine alarak bir miktar unla toparlayın. Toparladığınız hamurun üzerine kuru ve beyaz bir tülbent sererek 15-20 dakika dinlendirin. Yeteri kadar dinlenmiş ve mayalanmış hamuru 10 eşit parçaya bölün ve küçük oval toplar haline getririn. Hamurların üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın. Hamurların ortalarına birer tatlı kaşığı margarin yerleştirin. Hamuru margarinler içinde kalacak şekilde rulo haline getirin. Hamurun üzerine tülbent sererek 5-10 dakika daha dinlendirin.
Rulo haline getirdiğiniz hamurları tezgahın üzerinde bir miktar un serperek uzatın ve daha sonra ikiye katlayarak burgu şekline getirin. Burgu şeklindeki hamurları içe doğru silindirik bir hareketle kıvırın. Kıvırdığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamurların üzerine iki yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Yumurta sürme işlemini tamamladıktan sonra haşhaş otunu serpin.
Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 15 dakika kadar dinlendirin.
Açmalarınızı önceden 180 derece ısıtılmış fırınınıza yerleştirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika pişmesini bekledikten sonra fırından çıkartın. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Not: Açmanızı yaparken dilerseniz margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. Ancak tereyağı ile hamuru yoğurmak zor olacağı için kullanacağınız suyu biraz azaltmanız gerekebilir. Margarinizi kullanırken de oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Buzdolabından çıkmış ve sert bir margarin ile hamuru doğru bir şekilde yoğurma olanağınız yoktur. Hazırladığınız hamurun 15-20 dakika bekleterek kabarmasını sağlarsınız, bekletmezseniz açmalarınız kabarmaz ve kuru olur. Tepsinin altına yağlı kağıt yerine tepsinin doğrudan yağlanması yolunu seçerseniz bazı hamurların yayılmasına neden olabilirsiniz.


Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020






Sade Açma Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Sade Açma 111,403 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort