|
Sade Bulgur Pilavı |
|
plato
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc149991
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
465 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı Et suyu
2 tatlı kaşığı Tuz
2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur
8 yemek kaşığı Tereyağı
Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın.
Bulguru ilave edip kapağını örtün.
Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını örtün ve 20 dakika demlendirin.
|
Sade Bulgur Pilavı |
|
şerif özdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125315
Gönderme Tarihi: 15.May.2017
1,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı başbaşı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Servis Önerimiz:
Yoğurt
Salatalık
Nane
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun, bulguru ilave edin.
1 dakika kavurun ve tereyağını ilave edin.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika bulgurları göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Salatalık ve naneyi ince ince doğrayıp ve yoğurtla karıştırarak pilavınızın yanında servis edebilirsiniz.
|
Sade Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45717
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et suyu 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı veya margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı
Bir tencerede su ve tuz kaynatılır. Bulgur ilave edilip kapağı örtülür. Önce orta,sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir, peçete konup kapak örtülerek 20 dakika demlendirilir. (Halıcı,1990)
NOT: Her yörede sıklıkla yapılır. Önce yağ kızdırılır, suyu konur ve kaynayınca bulgur salınarak da yapılabilir.
|
Sade Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45716
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
2,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tereyağı veya margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Et suyu 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tencereye yağ konup kızdırılır ve bulgur ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Kaynatılmış et suyu ve tuz ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ateşten alınıp bir peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Işık)
NOT: Anadolunun pek çok yöresinde hazırlanmaktadır.
|
|