|
Sade Kek |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6493
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
4,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1su bardağından az sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
Vanilya
Öncelikle yumurtalar iyice çırpılır. İçine şeker ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. şeker eridikten sonra içine süt ve yağ ilave edilir. Çırpma işlemine devam edilir daha sonra içine önce 1 bardak un ilave edilir un yedirildikten sonra ikinci bardak unu da ilave ederek çırpılır. kabartma tozu, karbonat ve vanilya katılır, karıştırılır. İçine istenirse limon kabuğu rendelenir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derecede pişirilir.
ml® mısırunlu esmer kek için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.11.2021
|
Sade Kek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1385
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006
4,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az)
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı limon suyu
limon kabuğu rendesi
Vanilya
Kalıp yağlanır. Fırın yakılır.
Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.
Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır.
Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir.
Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.
Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir.
Fotoğraf "perçin" tarafından gönderildi. 07.02.2020
|
Sade Kek |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23076
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 su bardağı mısırözü yağı
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın. Kek kalıbını yağlayıp, hamuru boşaltın. Isıtılmış fırında (150 °C) 45 dakika pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.11.2021
|
Sade Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc74233
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012
3,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvıyağı ekliyoruz en sonunda da un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kek kalıbına döküp pişiriyoruz. (Arzu edilirse karışımdan bir miktarı ayırıp kakao karıştırıp arasına karıştırarak renklendirebilirsiniz. Yine isteğe bağlı olarak süt yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.)
|
Sade Kek |
|
elvansapmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc22041
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
1/2 paket vanilya
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Bakır bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına gelirimiz. Unu ilâve edip yavaşça karıştırınız. Kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Keki kalıptan çıkartıp kâğıtlarını alınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiniz.
|
Sade Kek |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10796
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
3,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
6 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Porselen veya cam bir kâsede yumurta ve şeker, ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpma teli veya mikserle çırpılır. Una vanilya ve limon kabuğu rendesi katılır. Sonra bu una çırpılmış yumurta ve şeker karışımı ilave edilerek bir süre karıştırılır. Karıştırma çok fazla olmamalıdır. Fazla karıştırıldığında hamur içindeki hava kabarcıkları fazla olmayacağından hamur kabarmaz. Karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirilir. Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca keskin bıçakla dilimlenerek servis yapılır.
ML® Panedyen için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 22.05.2023
|
Sade Kek |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc51587
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
3,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
6 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
1 kahve kaşığı vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları
Yumurtalar tencereye kırılır, şeker eklenir. Hafif ateş üzerinde çırpılarak "ezilmiş yoğurt" kıvamına getirilir.
Sonra: Ateşten indirilir. Üzerine; elenmiş un, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilya konur. İki-üç kere karıştırılarak birbirine yedırilir.
Yağlanmış ve altına alüminyum folyo kâğıt serilmiş kek kalıbına konur.
Önceden ısıtılmış fırına konulup 45 dakika kadar pişirilir.
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarılır.
|
Sade Kek |
|
Figen1985
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13554
Gönderme Tarihi: 03.May.2007
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta, 1,5 bardak su şekerle çırp, içine 1 bardak ılık süt, cevizden biraz büyük ılık yağ, 1 kahve kaşığı karbonat, 2,5 su bardağı un, kat, karıştır, kalıba dök, pişir.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.11.2021
|
Sade Kek |
|
Fatoş Çelik
Aşçı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101448
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şeker ve yumurtalar beyazlaşıp kabarıncaya kadar güzelce çırpılır. Süt ve yağ ilave edilir, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice karıştırılır. Yağlanmış kalıba biraz un serpilir. Kek hamuru kalıba dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (ortalama 45-50 dakika) pişirilir. Soguduktan sonra ters çevrilir, dilimlenerek servis yapılır.
|
Sade Kek |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65857
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı un (150 gr.)
5 çorba kaşığı tozşeker (125 gr.)
Yarım paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yumurtaları yumurta tenceresine kırınız.
Şekeri de yumurtalara ilâve edip çok hafif bir ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. Varsa mikserde çarpınız.
Ateşten alıp içerisine kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu karıştırılmış ve elenmiş unu ilâve ediniz.
1-2 defa karıştırarak unu yediriniz.
Yağlanmış ve altına kâğıt konmuş kek veya pasta kalıbına yarıya kadar dökünüz.
Isıtılmış fırına koyup, 30-40 dakika pişiriniz.
Not: Bu kek veya pasta humuru bütün pastaların ana hamurudur. Sade olduğu gibi, bazen una kakao, badem, ceviz, fındık vb. konarak da çeşitli kek ve pasta hamurları yapılır. İçine konan maddeye göre isim alır. Örneğin, kakaolu pasta, cevizli kek vb. gibi. Bu malzemelerden birini ilâve ederken konacak miktar kadar unu azaltmak gerekir.
|
Sade Kek |
|
ezo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2008
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76336
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2012
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su barağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon suyu
Yapılışı: Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip bu karılışımın içine ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Limonun suyunu sıkın, karışımdan 3 çorba kaşığı kadarıyla karıştırıp üzerine döküp bırakın. O aşağıya yavaşça akıp şekil alacaktır. Bu şekilde her yerinde limon tadı olmayacak ara ara gelen limonlu güzel bir tat olacaktır. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir. Sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.
|
Sade Kek |
|
tarifler00
Yeni Üye
Kayıt: 27.06.2012
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc77273
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2012
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 pakat kabartma tozu
1 paket vanilin
Aladığı kadar un
Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra malzemeleri tek tek ekleyip çırpın. Yağlanmış tepsiye (fazla yağ dökmeyin, çok yağlı oluyor) dökün. 175 C fırında kızartın. (Üstü kızarınca bir bıçak yardımıyla ortasına batırın. Temiz çıkıyora pişmiş, kirli çıkıyorsa pişmemiş demektir.)
|
Sade Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97723
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
6 yumurta
180 g un
150 g toz şeker
½ çay kaşığılimon kabuğu rendesi
Vanilya
Kalıp yağlamak için un ve yağ
Üzerine:
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri
Kalıp yağlanır, unlanır. Un ve vanilya elenerek hazırlanır. Yumurtalar yumurta tenceresine kırılır. şeker eklenir. Ilık bir yerde yumurtalar koyulaşıp 2-3 katı kabarıncaya kadar çırpılır. Limon kabuğu rendesi eklenerek 8-10 saniye de onunla çırpılır. Un ve vanilya eklenir, karıştırılır. Kalıbın ¾‟ üne doldurulur. Önceden 180°C‟ de ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirilir. 10 dakika bekletilerek ızgara üzerine çıkartılır. Üzerine pudra şekeri elenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Not: Eğer renkli isteniyorsa una 1 yemek kaşığı kakao eklendikten sonra elenir, ya da hamurun yarısına elenmiş kakao karıştırılarak iki renkli kek elde edilir. Ceviz ya da fındık eklenecekse unla karıştırdıktan sonra eklenir. İçine çekirdeksiz üzüm, cevizle birlikte eklenebilir.
Fotoğraf "pamuk bilek" tarafından gönderildi. 30.10.2020
|
Sade Kek |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94997
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak eritilmiş margarin
1 bardak şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 bardak un
Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Eritilmiş margarini ekliyoruz kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra tekrar çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
|
Sade Kek |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144379
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2 buçuk su bardağı un
Öncelikle kek kalıbınızı tereyağıyla iyice yağlayıp bir kenara alın. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın.
Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin. Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın. 40 dakika kadar pişirdikten sonra keke kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Dilimleyip servis edin.
|
Sade Kek |
|
perçin
Aşçı
Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc148428
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2020
816 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
Süt ve zeytinyağını da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.
|
Sade Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168691
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022
378 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde beyazlaşıncaya kadar 3 dakika çırpın. Üzerine süt, margarin, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika
Fırından aldığınız keki 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyin.
|
Sade Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168694
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Kek:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin veya tereyağı, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal veya limon kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Sade Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177991
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz.
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
Daha sonra diğer malzemeler süt, sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Kuru malzemeleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyelim.
Kuru malzemeleri ilave etmekte fayda var.
Bu şekilde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır.
Kek hamurumuz hazır.
Kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
Hazırladığımız sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirilir.
Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım.
30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz.
Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz.
Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.
Soğuyan keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
|