Kısa URL: https://ml.md/lc36612
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
8,982 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
500 gr. yarım yağlı kıyma
1 baş kuru soğan
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için yağ
Soğan rendelenip, ekmekler ufalandıktan sonra bütün malzeme karıştırılır. Avuç içinde şekillendirilip, kızgın yağda kızartılır. Kızarmış patatesle sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc34673
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2009
3,152 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yağlı dana eti
1 adet iri kuru soğan
5 gr karbonat
10 gr tuz
Et iri parçalara ayrılır. Üzerine karbonat ve tuz serpilir. Bu şekilde iki kere kıyma makinesinden geçirilir. Sonra rendelenmiş soğan sıkılır ve posa kısmı kıymaya eklenir. Yaklaşık 5 dakika yoğrulur. Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi günü yuvarlak köfte şeklinde yapılır. Izgarada pişirilir.