Kısa URL: https://ml.md/lc38127
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
2,303 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
50 gr. şeker
250 gr. un
100 gr. erimiş tereyağı
10 yumurta
1 paket vanilya
Tuz
Bir kap içinde süt, un, tuz, şeker ve yumurtaları iyice karışıncaya kadar çarpınız.
İnce süzgeçten geçiriniz. Tereyağı vanilya ilâve ediniz.
Tavada kızdırılmış ve tereyağlanmış içini örtecek kadar (1/2 çorba kepçesi takriben) hazırlanan hamurdan dökünüz.
Tavayı ateş üzerinde meyilleyerek her tarafını örtecek biçimde kızartınız.
Tekrar öteki yüzünü çevirerek alt ve üstü kızartınız.
Not: Krepler harlı ateşte pişirilmemeli ve mümkün olduğu kadar ince olmalıdır.
Fotoğraf "doğu gürbüz" tarafından gönderildi. 19.11.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc135962
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2018
685 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram un
250 ml süt
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
20 gram şeker
80 gram yağ
1 tutam tuz
Yumurta sarılarını şekerle karıştırın, süt, tuz ve yağ ekleyip mikser yardımın ile iyice çırpın. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin.
Yumurta beyazları iyice çırptıktan sonra krep karışımına yedirin.
Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Krepleri yağlanmış tavada önlü arkalı pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc154292
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020
342 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Tava için tereyağı
Un, su, süt ve tuzu aynı kapta iyice çırpalım. Topaklanmamasına dikkat edelim.
Tavayı yüksek ateşte iyice ısıtalım ardından bir çay kaşığı yapı üzerinde gezdirelim. Yaptığımız karışımdan bir kepçe tavaya döküp yayalım.
Döktüğünüz karışım iyice piştikten sonra diğer yüzünü çevirin hafif koyu bir görünümde olmalı.
Servis tabağına aldığınız krepleriniz hazır.
Not: Mükemmel bir krep için ilk adım yanmaz yapışmaz bir teflon tava. Dilerseniz pudra şekeri ve çilek ile servis edebilirsiniz.