|
Sade Lokum |
|
çağdaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc22347
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2008
11,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta
1/2 nohut kadar krem tartar
3-4 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Şekere 2 su bardağı su katıp kaynatınız. Krem tartarı 1 çorba kaşığı suda eritip, kaynayan şekerli suya katarak üzerinde oluşan köpükleri alınız.
Nişastaya 4-5 çorba kaşığı su ilave edip eziniz. Kaynayan şurupla ılıklaştırıp, şuruba katınız. Karıştırarak pişirip, koyu kıvama getiriniz. (Bir çay kaşığı ile alıp içinde su bulunan tabağa akıtınız, dağılmıyor, ele geliyorsa olmuştur.)
Ilınınca hindistancevizi rendesi serpilmiş kare veya dik dörtgen kenarlı bir kaba 2 cm. kalınlığında yayınız. Üzerine de hindistancevizi rendesi serpiniz. Sertleştikten sonra karelere kesip diğer yüzeylerini de hindistancevizi rendesine bulayırıız.
Not : İstenirse ocaktan alındığı zaman içine bir avuç fındık veya fıstık konulabilir.
|
Sade Lokum |
|
adıgüzel
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc55336
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2010
3,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,280 kilogram su ile 2,5 kilo şeker kestiriniz. Koyu kıvama gelince 250 gram ince ve beyaz nişastayı soğuk su ile katarak şekerle yediriniz. Sonra 10 gram krem tartar koyarak tahta kepçe ile kıvamına gelinceye dek karıştırınız. İndireceğiniz zaman yarım çekirdek fıstığı gülsuyu ile ezdikten sonra birkaç defa daha çevirerek, dibi bademyağlı bir tepsiye döküp soğumaya bırakınız. Sonra börekçi bıçağıyla ve daima pudra şekeri serperek önce uzunlamasına çıkarıp, sonra istediğiniz boyda keserek kavanoza koyunuz.
|
Sade Lokum |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171523
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
624 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 kg toz şeker
1/2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı (100 gr) nişasta
Yarım çay bardağı su
2 gr krem tartar
1 tatlı kaşığı badem yağı
Harmanlamak için;
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşeker
Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın. Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın. Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin. Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin.
|
|