|
Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177676
Gönderme Tarihi: 09.May.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı uzun taneli pilavlık pirinç
3 su bardağı su veya tavuk eti suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Tuz
Pirinci iyice yıkayın. Bunun için pirinci bir süzgece koyun ve su altında yıkayarak nişastasını ve tozunu arındırın. Yıkama işlemi sırasında pirincin üzerindeki beyazlık azalana kadar yıkamaya devam edin. Ardından süzgecin altında iyice süzün.
Tereyağı veya sıvı yağı derin bir tencerede eritin. Bir miktar şehriye ekleyerek renginin koyulaşmasını bekleyin. Ardından pirinci ekleyip kısık ateşte tereyağında hafifçe kavurarak yağın her tane pirince iyice kaplamasını sağlayın.
Pirinçleri kavurduktan sonra üzerine su veya tavuk eti suyunu ekleyin. Eğer su kullanıyorsanız tuz ekleyin. Tavuk eti suyu kullanıyorsanız tuz eklemeyebilirsiniz, çünkü tavuk eti suyu zaten tuzlu olacaktır.
Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu süre yaklaşık olarak 15-20 dakika olacaktır.
Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmayın. Pilavın dinlenmesi için 10-15 dakika bekleyin. Bu süre içinde pilav taneleri daha da şişecek ve tane tane olacaktır.
|
Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177525
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç (ılık suda bekletilmiş, süzülmüş)
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Yarım yemek kaşığı kadar şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.
Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın.
Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
Sıcak suyu ekleyin, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Bu aşamada yarım yemek kaşığı kadar şekeri de ekleyerek iyice karıştırın.
Tuz az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Eklediğiniz şeker, pilavınızın tane tane olmasını sağlayacak.
Bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez koyun ve demlenmesi için dinlendirin.
|
Sade Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175538
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2023
75 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşğı tereyağı
Bir çimdik toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)
2,5 su bardağı sıcak su
Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.
Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.
Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.03.2024
|
Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174900
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2023
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pirinci bir süzgeçte yıkayın ve süzgeçte 20-30 dakika kadar bekletin. Bu işlem, pirincin fazla nişastasının gitmesine ve pilavın taneli olmasına yardımcı olur. Tencereye tereyağını ya da zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte eritin. Pirinci tencereye ekleyin ve karıştırarak kavurun.
Pirincin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Suyu tencereye ekleyin ve tuzunu ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi en düşük seviyeye getirin.
Pirinç suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın ve kapağı açmadan 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu dinlendirme süresi, pirincin daha da kabarmasına ve taneli olmasına yardımcı olur.
|
Sade Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172510
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g pirinç
500 ml su, pirinci ıslatmak için
2 ½ tatlı kaşığı çorba kaşığı tuz
100 g tereyağı veya sadeyağ
1½ tatlı kaşığı toz şeker
650 ml et suyu veya tavuk suyu, kaynar
Pirinci bir kaba koyun, 500 ml su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp, pirincin suyu berraklaşıncaya kadar soğuk suyun altında yıkayın. Süzülmesi için bir kenara bırakın.
Orta boy yayvan bir tencerede yağı eritin, içine pirinci ilâve edin.
Orta ateşte tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırarak kavurun.
Pirinçler kaşıktan kurtulmaya başlayınca kavurmayı bırakın, pirinçlerin kırılmamasına özen gösterin. ½ tatlı kaşığı tuzu, şekeri ve et suyunu ekleyip bir kez daha karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısıp ağır ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuğunda ocaktan alın.
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.
Pilavı bir kevgir veya tahta kaşık yardımıyla dikkatlice kenarlarından ortaya doğru çevirerek karıştırın.
Üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu örtün ve kapağını kapatıp 15 dakika beklettikten sonra servis edin.
Not: Pirinci kavurmadan önce tencereye 60 gram tel şehriye veya arpa şehriye koyup kavurarak şehriyeli pilav yapabilirsiniz.
|
Sade Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159457
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak baldo pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak su(et suyu veya tavuk suyu tercih edilirse daha güzel olur)
Bir tutam tuz
Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin.
Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun.
İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.
|
Sade Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158020
Gönderme Tarihi: 31.May.2021
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ıslatılmış pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Sıvıyağ ve tereyağında birkaç dakika süzülmüş pirinci güzelce kavuralım. Ardından tuzunu atalım. Bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak suyu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirelim, pilav hazır.
|
Sade Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157331
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinçleri ıslatmak için:
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
Tuz
Öncelikle pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra nişastası gidene kadar yani çıkan su berrak olana kadar yıkayın.
Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Son olarak tuzu ekleyin.
Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Ardından pirinçlerin üzeri göz göz olduğunda kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatarak 15 dakika dinlendirin. Tane tane pilavınız hazır.
|
Sade Pilav |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129113
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
1,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Pirinci pilav yapmadan yarım saat önceden ıslatın.
Islatma işlemi;
Derin bir kaseye pirinci koyun, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz gezdirin ve iri parçalar halinde ½ limon doğrayın. Yarım saat sonra pirinci nişastası gidip, altından akan su berraklaşıncaya kadar iyice yıkayın. Bu sırada elinizle çok fazla müdahele etmeyin, pirinçler kırılmasın.
Kavurma işlemi;
Teflon bir tencerede, yağı kızdırın. Pirinci ekleyip, tahta bir kaşık ile nazikçe karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Pirinçlerin kavrulduğunu renginin şeffaflaşıp, ortalarında beyaz bir nokta kalmasından anlayabilirsiniz.
Pişirme suyunun hazırlanması;
Pirinçler kavrulduğunda, ayrı bir kapta hazırladığınız su veya et suyu karışımını ekleyin.
Bu karışım için, 3 su bardağı kaynar suya, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 adet tavuk bulyon ve pirinci ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu sıkın. Şeker ve limon suyu pilavınızın bembeyaz ve pırıl pırıl olmasını sağlayacak.
Suyu ekledikten sonra pilavı hafifçe karıştırın ve altını kısın.
10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Tahta kaşığı pilavın kenarına saplayıp hafifçe ittirin, suyunu çekmiş ise altını kapatın.
Temiz bir mutfak havlusu yada kağıt havluyu tencerenin üstüne örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Havlu oluşan buharı emdiği için pilavınız tane tane olacaktır.
Pilavınızı tereyağ ile yapacaksanız; tereyağını pilavın altını kapatıp dinlenmeye bıraktığınız sırada ekleyin. Çok az miktarda tereyağı bile ekleseniz mis gibi bir koku verdiğini göreceksiniz.
|
Sade Pilav |
|
ana
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc124490
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017
1,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
100 gr. sıvıyağ
2 su bardağı su
1 tablet etsuyu
Tuz
Pirinç yıkanıp süzüldükten sonra diğer malzemelerle karıştırılarak tepsiye dökülür. Suyunu da ilave ederek fırına verilir. Universal programda 100 dereced 20-25 dk. pişirilir.
Fotoğraf "dağlı" tarafından gönderildi. 11.11.2020
|
SADE PİRİNÇ PİLAVI |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc85701
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013
2,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
2) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
3) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
4) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
5) Ateşten alıp 20 dakika dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapınız.
Not: Pirinç fazlalaştıkça kavurma süresi artar. Ancak, pirinç fazla kavrulursa pilav kuru olur, pirinçler uzun olmaz ve kıvrılmış gibi durur.
|
SADE PİLAV |
|
yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61895
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç
150 gram tereyağı
3 bardak et suyu
tuz
Pirinçleri ayıklayarak, beş-altı defa yıkayınız. Sıcak tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bırakınız. 3 bardak et suyu tereyağı ile beraber pilâvın pişeceği tencerede ateşe oturtunuz. Tuz atınız. Kaynayınca ıslatılan pirinçleri süzerek, et suyuna atarak, kapağını örtünüz. Bir taşım daha kaynatarak, ateşin hararetini yavaşlatınız. Suyu çekene kadar pişiriniz. Sonra kapağını açıp temiz bir bez örterek, yarım saat kadar demlenmesini bekleyiniz.
|
SADE PİLÂV |
|
atılım
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57013
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2010
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
Evvelâ kaynar su veya et suyuna nisbet dahilinde iyi ayıklanmış ve avuç içinde iyice ovalanarak defalarca yıkanmış pilâvlık pirinci salmalıdır. Ve tuzunu atmalıdır. Sonra, hafif ateşte, 25 dakika zarfında pirinçler pişip suyu tamamiyle çekince ve tencereden birkaç pirinç tanesi alıp parmaklar arasında ezilince piştiğine hükmedilir. O zaman kızgın tereyağını üzerine gezdirmeli ve kapağını kapamalıdır. 10 -15 dakika daha ateşte bırakıldıktan sonra tahta kaşıkla karıştırıp tabaklara konmalıdır.
Not: Bu tereyağı miktarı da adam başına 35 gram olmalıdır. Fazla olursa pilâv da ağır olur. Pilâvın pirinç nevine göre suyu çok ve az gelirse şöyle hareket edilir: Suyun fazlasını kaşıkla çıkarmalı, az olursa soğuk su kullanmayıp daima sıcak su katmalıdır.
|
SADE PİLAV |
|
beyaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2010
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53860
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstediğiniz miktarda pirinci birkaç su yıkayıp süzünüz. Tencereye pirincin iki misli su, biraz tuz koyup orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başlayınca pirinci salınız, hemen karıştırıp kapayınız. Yeteri kadar tereyağını tavada kızdırınız, suyunu çekip pilâvın üstü delik deşik olunca, tencereyi hafif ateşe alınız. Tavadaki yağı kızgın kızgın üzerine dökünüz. Hemen kapayıp 15 dakika hafif hafif kaynattıktan sonra kaşığın sapı ile karıştırınız, kapayıp bırakınız.
Not: Adi su yerine et ya da tavuk suyu konursa daha iyi olur. Yalnız, bu sular tuzlu ise, evvelce konacak tuzu ona göre koymak gerekir. Ağır olmaması için de, haşlanacak yağın kararında olmasına dikkat etmelidir.
|
Sade Pirinç Pilavı |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37000
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
3,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 su bardağı pilavlık pirinç
4,5 su bardağı su (pirincimizi ölçtüğümüz aynı bardak kullanılacak)
Pirinçler yıkanıp temizlendikten sonra üstünü örtecek kadar sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir. Sonrasında suyu süzülüp kurutulan pirinçlerimiz biraz tereyağı ve birazda sıvı yağ ile kavrulur. İsteğe bağlı olarak yağ miktarı ayarlanabilir, tereyağın ağır gelmemesi İçin ben sıvı yağ ile karıştırmayı tercih ediyorum. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra su ve tuzu eklenerek pişirmeye bırakılır. Pilavımız suyunu çekince üzerine bir kağıt havlu koyularak demlenmeye bırakılır.
|
SADE PİRİNÇ PİLAVI |
|
papürüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34638
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç (2 bardak)
750 gram etlerin haşlandığı su (3 bardak)
160 gram sadeyağı, ya da margarin (8 çorba kaşığı)
Tuz
1 Bir tepsiye; 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak, taş ve darılarını ayıklamak, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça fakat kaynar bir halde olmayan su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır.
2 Su soğuyunca; avuçla birkaç kez ovaladıktan sonra suyunu dökmeli ve pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş kez soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir. (Pirinçleri, iki avucun içinde fazlaca sıkmadan, fakat ovalarcasma yıkamalıdır.)
3 Sonra bu pirinçleri, içinde az kızdırılmış 8 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin olan tencereye ilâve ederek, kuvvetlice ateşte tahta kaşıkla durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu pirinçlere 3 bardak su ile 1 silme çorba kaşığı tuz katmalı ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır. (Tencerenin dibi tutmamasına dikkat etmeli, tencere hafifçe cızırdamaya başlayınca ateşi daha fazla kısmalıdır. Bir de, tuz suya katılacak yerde pirince katılarak konulacak olursa, pilav daha taneli olur).
4 Suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirmeli ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
NOT: Çok iyi cins olmayan pirinçlerle, altı aylıktan taze olan her tür pirinçler bu usulde pişirmelidir. Böylece, pilavın lapalı ve ezik olmasının önüne geçilmiş olur.
|
Sade Pilav |
|
değirmenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27491
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı yağ
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra bir kaba konulur ve üzerini kapatacak kadar sıcak su koyularak su soğuyana kadar bekletilir. . Daha sonra tencereye bir kaşık yağ koyularak eritilir, suyu süzülen pirinç tencereye koyularak 2-3 dk. kadar karıştırılır ardından üzerine 2 bardak sıcak su ve bir tutam tuz ilave edilir. Bir iki kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve 2-3 dk. kadar harlı ateşte kaynatılır ardından altı kısılarak pişmeye bırakılır. Pirinç suyunu çekince ateşten indirilir, arzuya göre üzerine yarım kaşık tereyağı yakılarak gezdirilebilir. Bir parça kâğıt havlu kapağın altına koyularak pilav 10 dk. kadar demlenmeye bırakılır. Servis yapılmadan önce bir iki kez karıştırılarak yağın yayılması sağlanır.
|
Sade Pilav |
|
Ege Güneşi
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24947
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak baldo pirinç (1 kilo)
200 gram kadar margarin
Pirinci ayıklayın. Bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 1 saat ıslatıp süzdürün. Yağda kavurun. Pirinçler taneler halinde dökülene kadar kavurun ve tuz katın. 4-5 bardak suy koyun. (Kemik suyu olursa daha iyi olur.) Hafif ateşte 20 dakika pişirin. 20 dakika kadar dinlendirin ve servis yapın.
|
Sade Pilav |
|
berzan47
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc24356
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008
3,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 çorba kaşığı tereyağ
6-7 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinci ayıklayıp, 30 dakika ıslatın ve yıkayıp süzün. Tencereye 6-7 bardak su koyun, su kaynayınca tuz atıp, süzdüğünüz pirinci kaynar suya koyun ve ateşi hafifletin.
Pirinç tanelerini ezmeden, tane tane olacak biçimde pişirdikten sonra, kaynar suyla birlikte süzgece boşaltıp, süzün.
Pilav tenceresine pirinci boşaltıp üzerine 3 kaşık kızdırılmış tereyağı gezdirin, bir defa karıştırın, tencerenin kapağını kapatarak 5-6 dakika kadar dinlendirin.
Not: Sade pilava bazı katkılarda bulunulursa, pilav bu katkı maddesinin adı ile anılır. "Domatesli, etli, ciğerli, mantarlı, nohutlu, bezelyeli pilav" gibi.
|
SADE PİLAV |
|
berzan47
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc24355
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008
2,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 su bardağı pilavlık pirinç
3,5 su bardağı su, et, ya da tavuk suyu
3 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Pilav tenceresinde yağı eritin. Ayıklayarak, yarım saat kadar sıcak suda ıslatıp, yıkadığınız pirinci tencereye koyup, orta ısıda, kızartmadan, fazla karıştırmadan, kaşıkla vurulduğunda metalik bir ses çıkarıncaya ve pirinçler hafifçe şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
3,5 bardak kaynar su, et ya da tavuk suyu ekleyip tuz atın, hafifçe karıştırın pişirmeye devam edin.
|
|