Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Sade Poğaça (5 adet - 319,060 defa bakıldı)

Sade Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sade Poğaça

Fatma Solak
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15
Şehir: fransa
Kısa URL: https://ml.md/lc15124
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
4,286 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo un
1 su bardagi süt
1 çay bardagi siviyag
1 yumurta beyazi
1 tane maya
tuz
az toz seker
ilik su

Bütün malzemeleri yogurun, hamuru 1 saat kadar mayalandirin ve hamurdan bir parça koparip yuvarlayin yaglanmis firin tepsisine dizin hamur bitesiye bu islemi yapin ve 1 yumurta çirpip üzerine sürün susam ve çörekotu serpip firina verip kizartiyoruz.


ML® Sade Poğaça için tıklayın
ML® Poğaça için tıklayın



Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.04.2017


Sade Poğaça

"o"
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc93059
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2013
2,595 defa indirildi / yazdırıldı




5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep

Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Şeker, yumurta, tereyağı, mahlep ve kalan unla birlikte yoğurun. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamuru elinizle kopartıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin, 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca ortasından ikiye bölün ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Servis tabağına alın, çayın yanında ikram edin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 25.05.2021


Sade Poğaça

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157664
Gönderme Tarihi: 10.May.2021
479 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
6-7 su bardağı un

Yoğurma kabına ılık su, süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve maya alınır, karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek bir güzel yoğrulur.
Hamurunuzun üzeri örtülür ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur iki katına çıkınca, hamurdan bezeler kopartılır ve yuvarlanır.
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınır, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu atılır.
Tekrar 15 dakika dinlendirilir.
En son 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.



Sade Poğaça

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157951
Gönderme Tarihi: 28.May.2021
271 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yap
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 - 6 su bardağı un
2 yumurta
Üzeri İçin:
Çörekotu
Susam
Yumurtanın sarısı

Öncelikle hamurumuzun mayası için boş bir tavaya sütü ekleyerek ılıtıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğuracağımız kaba sütümüzü, şekerimizi ve paket mayamızı ilave edip karıştırma işlemine başlıyoruz. Kabardıktan sonra yoğurt, yağ, tuz, yumurtanın akı da kabımıza ekliyoruz.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamurumuzun ne sert ne de yumuşak olmasıdır. İkisinin ortasında bir kıvamda olmasına (kulak memesi) özen göstermeliyiz.
Yoğurma işlemi de bittikten sonra hamurumuzun üzerini streçleyip yaklaşık bir saat kadar bekliyoruz.
Hamurumuz hazır hale geldikten sonra küçük mandalina şeklinde parçalara bölüyoruz.
Elimizi yağlayıp parçalara böldüğümüz hamurları tek tek yuvarlak şekilde açıyoruz.
Yuvarlak hale getirdiğimiz hamurun içine damak tadımıza göre malzemelerimizi ekliyoruz. İster peynirli maydanozlu, ister patatesli isterseniz kaşar ekleyerek yapabilirsiniz.



Sade Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178904
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş/ kuru maya
Yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2/3 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
2-3 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta

Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.
Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın. 3’lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin. Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun. Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin







Sade Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri



(5 adet Sade Poğaça 319,060 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort