Kısa URL: https://ml.md/lc94286
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
Yarım su bardağı şeker
Yarım bardak hindistancevizi
1 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın.Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz.Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistancevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc117705
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,569 defa indirildi / yazdırıldı
Nazlı Sevda Helvacıoğlu
1 kg süt ½ paket margarin (125 gr)
1 su bardağı un (200 ml)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilin
1 paket (2'li) krem şanti
2 bardak soğuk süt
3 adet muz
2 su bardağı hindistancevizi
Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp hazırlayarak buzdolabında iyice soğutalım. Ayrı bir tencere içinde margarin eriterek unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından süt ve toz şeker ekleyerek muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. (muhallebimiz iyice katı kıvamda olmalı) Ardından vanilin ekleyerek mikser ile 5 dakika cırpalım. Büyük dikdörtgen fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip tüm zemini hindistan cevizi ile kaplayalım. Pişen muhallebiyi spatula yardımı ile tepsiye düzelterek dökelim.(Yavaş yavaş dökelim ki hindistan cevizi altta kalsın ve muhallebi ile karışmasın) Biraz oda ısısına gelen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüp bu şekilde buzdolabında iyice kalıp gibi donması için 1 gece dinlendirelim. Servis yapmadan önce tatlı tepsi ebadında keselim. (Ben dikeyde 5 yatayda 3 parçada kestim ve 15 adet sarma elde ettim) Kestiğimiz parça ebadında muz dilimi kesip muhallebi üzerine yerleştirip saralım.
Not: Margarin oranı muhallebinin iyi kıvam almasını, yağlı kağıt tatlıyı rahat sarmamızı sağlıyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc132409
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2018
654 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yeterince hindistancevizi
Tencereye yumurta, un, kakao ve toz şekeri alalım azar azar süt dökelim ve çırpalım. Tencereyi ateşe alalım orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirelim. Ateşten alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım. Bu arada krem şantimizi de hazırlayalım. Büyük bir tepsinin tabanına hindistan cevizi serpelim. Soğuyan muhallebimizi üzerine dökelim. Çırptığımız krem şantimizi muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde yayalım. Buzdolabında 15-20 dakika bekletelim. Daha sonra önce ortadan keselim sonra resimde görüldüğü gibi 2-3 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım. Servis tabağına alıp servis yapalım.