Kısa URL: https://ml.md/lc77497
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
1,676 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Hamurişi
1 Paket krema için vanilya
4 Adet keki için yumurta
1 Adet krema için yumurta
1 Su Bardağı keki için şeker
0,5 Su Bardağı krema için süt
0,5 Paket krema için kremşanti
1 Paket keki için kabartma tozu
1 Su Bardağı krema için süt
5 Yemek Kaşığı krema için şeker
1 Su Bardağı ıslatmak için hindistancevizi
1 Paket keki için vanilya
2 Su Bardağı ıslatmak için süt
2 Yemek Kaşığı krema için un
1 Su Bardağı keki için un
Şanti hariç bütün krema malzemeleri ile koyu bir krema pişirelim. Sonra yarım paket şantiyi yarım bardak sütle çırpalım ve soğuyan kremaya ekleyip mikserle iyice çırpalım. Kremamız hazır beklesin kenarda. Pandispanyamızı önce yumurta ve şeker sonra un, yağ ilavesiyle çırpalım ve yağlı kağıt serdiğimiz büyük fırın tepsimize dökelim. Önceden hafif ısıttığımız fırınımızda fazla kurutmadan pişirip hemen yağlı kağıtla beraber nemli büyük bir bezin üzerine alıp saralım ki kuruyup kırılmasın. Sonra ruloyu açıp dikdörtgen parçalara bölelim. Üzerlerine krema sürüp iki dilim muz yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloları süte bulayıp hindistan cevizine bulayalım ve dizelim. Sonra bu şekilde üzeri kapalı olarak dolapta 1 gece bekletelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc79295
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
1,364 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
3 Su Bardağı süt
3 Yemek Kaşığı şeker
1 Paket krem şanti
3 Yemek Kaşığı un
Süt, un ve şeker ile muhallebiyi hazırlayın içine pişmesine yakın sana ilave edin ve iyice karıştırın. Büyük boy borcama bol miktarda hindistancevizi serpin ve muhallebiyi ince bir şekilde dökün. Üzerine tarife göre hazırlanmış krem şantiyi yayın ve dolapta bir süre soğutun şeritler halinde kesip rulo yapın istediğiniz boyda kesin.
Kısa URL: https://ml.md/lc79596
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Hamurişi
1 Litre süt
2 Çay Bardağı toz şeker
2 Paket krem şanti
3 Yemek Kaşığı kakao
1 Su Bardağı hindistancevizi
2 Çay Bardağı un
Seker, un ve kakao ve margarini bir tencereye konulur. Süt yavas yavas eklenerek telle karistirilir. Orta ateste muhalebi kivaminda pisirilir. Hindistan cevizi serpilmis siyah dikdörtgen firin tepsisine siccaken bosaltilip düzgünce yayilir, sogutulur. Cukur 1 kapta 2 paket krem santi ve 1 bardak sütle çirpilir. Sogumus pudingi üzerine yayilir. Buzdolabinda sogutulur. Biçakla uzunlamasina ortadan ikiye kesilir. Kisa kenardan 3 parmak eninde seritler kesilir. Kesik parçalar spatuyla yardimiyla rulo seklinde servis tabagina yerlestirilir.