|
ŞÂFAK ÇORBASI |
|
tombik
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc37853
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2009
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Litre et suyu
5 Yumurta
100 Gr. Un
1 Kilo domates
100 Gr. Tereyağı
1/2 Litre süt
100 Gr. Sade yağ
Tuz
250 Gr. Bayat ekmek içi
100 gram unu tereyağı ile hafif ateşte 4-5 dakika kavurunuz.
3 litre et suyuna iyice ezilmiş çekirdekleri çıkarılmış bir kilo domatesi ilâve ediniz. 40-45 dakika hafif âteşte kaynatınız.
İrice delikli süzgeçten diğer bir kapa geçiriniz.
Tekrar ateşe koyunuz.
Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı ile yarım litre sütü beraber çarpınız.
Çorbaya ilâve ediniz, bir taşım kaynatınız, âteşten alınız.
Bayat ekmekleri 1 santim karelere kesiniz, yada kızartınız, servis ederken ayrı bir kap içersinde getiriniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
|
ŞAFAK ÇORBASI |
|
marifetlim
Aşçı
Kayıt: 27.01.2011
Mesajlar: 16 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc61155
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre et suyu
yarım litre süt
1 kilogram domates
120 gram un
120 gram tereyağı
5 yumurta sarısı
tuz
Un, tereyağı ile hafif ateşte karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur. Ayrı bir tenceredeki et suyuna bir kapta iyice ezilmiş domates ilâve edilerek 45-50 dakika kadar yavaş ateşte kaynatılır. Başka bir tencereye süzgeçten geçirilerek aktarılır. Tekrar ateşe oturtulur. On dakika daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir.
Ayrı bir kapta 5 yumurtanın sarısı, yarım litre sütle iyice çırpılarak kaynayan çorbaya ilâve edilir. Hepsi birlikte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Tuzu atılır. Nohut büyüklüğünde doğranmış, yağ veya fırında kızarmış ekmekle servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
|
ŞAFAK ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80139
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 çorba kaşığı dolusu yağ
6 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
12 su bardağı et suyu (2,5 litre)
250 gram doğranmış sebze karışımı (havuç, patates, pırasanın beyazı)
1) Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırınız. Sebzeleri ilâve edip, 2 dakika kavurup, unu ilâve ediniz.
2) 1 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra domates salçasını ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz.
3) Sonra et suyunu ve tuzunu ilâve edip ağır ateşte kaynatarak 20 dakika pişirip süzdürünüz.
4) Süzdürdükten sonra 1 bardak kaynar süt ilâve ediniz. Sonra servis yapınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
|
Şafak Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141455
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta sarısı
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Yarım bardak tavuk suyu
Tereyağı ile unu hafif altın rengini alana kadar kavurun. Suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bir miktar kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ilave edip tekrar kaynamaya başlayınca altını kapatarak dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine biraz nane ilave edebilirsiniz.
|
Şafak Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164154
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta sarısı
1 litre su
Yarım su bardağı süt
Yarım bardak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tuz
Şafak çorbası tarifi için önce tereyağı ve unu tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve karıştırın.
Suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Biraz kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Ağız tadınıza göre tuz ilave edip tekrar kaynamaya başlayınca altını kapatarak dinlendirin. Akşam yemeğine şafak çorbası hazır. Naneyle süsleyerek sıcak servis edebilirsiniz.
|
Şafak Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171816
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su veya et/tavuk suyu (Kıvama göre artırılabilir)
Karabiber
Tuz
İlk olarak tereyağını tencereye alın.
Üzerine unu ekleyip kavurun.
Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin.
Ardından salçayı da ilave edip karıştırın.
Daha sonra sütü ekleyip hızlıca karıştırın.
Son olarak su, karabiber ve tuzunu da ilave edip kaynatın.
Çorbanız pişince ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
|
Şafak Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177283
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 su bardağı süt
3 kaşık yazdan hazırlanmış domates püresi yada 3 domates rendesi
1 kaşık domates salçası
3 su bardağı su
1 adet tavuk suyu tableti
Tereyağı ve un tencere alınarak sararana kadar kavrulur.
Domates rendesi ve salça eklenerek bir iki kez çevrilir.
Süt eklenerek topak olmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırılır.
Su ve tavuksuyu tableti atılır.
Kaynayana kadar karıştırılır.
Tuzu ayarlanır.
Bir iki taşım daha kaynatılıp kapatılır.
|
|