Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Safranlı ve Limonlu Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Safranlı ve Limonlu Tart

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc126094
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2017
776 defa indirildi / yazdırıldı




Tart hamuru için;
150 gr un
75 gram Pudra şekeri
75 gram Margarin
1 adet Yumurta sarısı
Limonlu krema için;
180 ml. Limon suyu
3 adet Limon kabuğu rendesi
200 gr. Toz şeker
4 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Buğday nişastası
Safranlı beze için;
200 gram Pudra şekeri
100 gram Yumurta akı
1 fiske Tuz
1 çay kaşığı Buğday nişastası
15 tel Safran

Unu eleyip pudra şekeriyle beraber mutfak robotuna koyun. İri küpler haline getirdiğiniz margarini yumurta sarısıyla birlikte, çalışmakta olan robota ekleyin. Birkaç saniye sonra iri parçalı bir karışım elde edeceksiniz (gevrek bir turta istiyorsanız malzemeleri robotta çok çekip tek parça, pürüzsüz bir hamur elde etmeye çalışmayın). Pürüzsüz bir hal almasını elinizle sağladığınız hamuru streç filme sarın ve dolapta yarım saat dinlendirin.
Limon kreması için tüm malzemeyi orta boy bir kâseye alın. Bir küçük tencereye dört parmak su koyun ve hafifçe kaynamasını sağlayın. Bain marie için kâsenizi bu tencerenin üstüne oturtup altını kısın, kenarların daha fazla pişmemesi için sürekli çırpın. Koyulaşıp çırpma telinden parça parça dökülmeye başladığında tencereden alın. Üstünü streç filmle kapayıp sıcak tutmaya çalışın.
Bezeye başlamadan önce hamuru dolaptan alın, kalın bir disk haline getirip unlanmış tezgâha alın. Fırınınızı 165 dereceye kurun. 24 santim çapındaki turta kalıbınızın içini sana yağıyla hafifçe yağlayın. Merdaneyle hamuru kalıbın içine girdiğinde kenarlardan sarkacak büyüklükte açın. Hamuru böyle açmak zor geliyorsa, kalıbın iki katı büyüklüğündeki bir streç filmi gergin bir biçimde tezgâha açın. Hamuru tam ortasına yerleştirin ve başka bir streç filmle üstünü kapatın. Şimdi üstünden merdaneyle geçin; 1 santim kalınlığında bir hamur elde edene kadar dikkatlice açmayı sürdürün. Yeterli genişliği elde ettiğinizde üstteki filmi kaldırın, diğer filmin kenarlarından kaldırıp hamuru kalıbın içine tersyüz edin. Kenar kısımlarını elinizle hafifçe oturtun, bıçak yardımıyla kalıbın dışına çıkan parçaları kesip atın (bu parçalardan kurabiye yapabilirsiniz). Fazla kabarmaması için, kalıptaki hamurda yine bıçakla gelişigüzel delikler açın. Kalıbı fırın tepsisine yerleştirip 20 dakika kadar fırının orta rafında pişirin. Güzelce sararmış ama ortası hâlâ çok hafifçe yumuşakken, tartınızı fırından alın ama fırını çalıştırmaya devam edin. Birkaç dakika bekletip ılıttıktan sonra tartı, ters çevirdiğiniz kalıptan dikkatlice çıkarın.
Safran tellerini küçük bir cezve ya da sos tavasında hafifçe ısıtın. Tokmak ya da ezici başka bir aletle iyice ezin. Sonra onları mikser kâsenize alıp yumurta akını ekleyin. Beze yapmaya başlamadan önce tüm malzemeyi hazır edin.
Mikseri yüksek hızda çırpmaya başlayın. İyice kabarıp mikser telinden düşmeyecek kıvama geldiklerinde (yaklaşık bir-bir buçuk dakika sonra) bir fiske tuz atın ve iki dakika kadar bir süre içinde pudra şekerini azar azar ilave edin. Parlak ve hacimli duran bezenize en son nişastayı da ekleyip yedirdikten sonra mikseri durdurun. Bu karışımı krema torbasına alın.
Kenarda bekleyen tart hamurunuzu tepsiye alın, limonlu kremayı üstüne yayın. Krema torbasındaki bezeyi de, kenarlardan başlayarak parçalar halinde limon kremasının üstüne sıkın.
Sonra hepsini tepsiyle fırına verin. Bezelerin uçları renk almaya başladığında fırından alıp oda sıcaklığına getirin ve dolaba koyun. Soğuduğunda çıkartıp servis edin.






Safranlı ve Limonlu Tart Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Safranlı ve Limonlu Tart 4,608 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort