Peynir
Yeşil biber
Domates
Kaşar Peyniri
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Küçük bir borcamı veya güveç tabağını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlıyoruz.
Ardından peynirimizi dizip üzerine bir çay kaşığı kekik ve 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını döküyoruz.
Bir üst katmana domateslerimizi ve biberlerimizi dizip üzerlerine rendelenmiş kaşarı koyuyoruz.
Son olarak mezeyi daha da lezzetli hale getirmesi için küçük olacak şekilde 4-5 parça tereyağını da koyup önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında kaşar eriyinceye kadar bekletiyoruz.
1 yumurta akını bir fiske tuz ilavesi ile iyice çırpın. Ayrı bir kaba da susam koyun. Bir parmak kalınlığında dilimlediğiniz peynirleri önce yumurta akına sonra da susama bulayıp tepsiye dizin.
Susamlı dilimleri en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra zeytinyağında kızartın. Üzerine bal gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc142617
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
949 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram hellim ya da sert beyaz peynir
Zeytinyağı
1 yumurtanın akı
1 tutam tuz
Susam
Domates veya karpuz kabuğu reçeli
Kalıp peyniri bir parmak kalınlığında parçalara bölün. Yumurta akı ve tuzu hafifçe çırpın. Susamı geniş bir kap içine koyun. Kesilen peynir dilimlerini çırpılmış yumurta akına batırın ve bol susam içinde her tarafı kaplanacak şekilde susama bulayın. Yağlı kağıda sarın ve buzdolabında servis anına kadar bekletin.
Tavaya bol zeytinyağı koyun ve yağı iyice kızdırın. Susama batırılmış peynir dilimlerinin her iki tarafını da kızartın. Sıcak sıcak servis tabağına alın. Üzerine arzuya göre çok tatlı olmayan karpuz veya domates reçeli taneleri veya bal koyun. Ardından reçelin suyunu hafifçe üzerine gezdirin. Hemen servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc107421
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
1,672 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. ton balığı
500 gr hellim peyniri
3 adet orta boy domates
2 adet çarliston biberi
2 adet kırmızı çuşka biberi
Bir kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Kekik
Tuz
Bir adet domates kabukları soyularak kuşbaşı doğranır, çarliston biber ve çuşka biberler temizlenip julyen doğranır ve teflon tavada üç milim kalınlığında kesilen peynirler erimeyecek şekilde pişirilir ve kenara alınır. Ay şeklinde doğradığımız diğer iki domates tavada çok az pişirilir. Aynı tavada sıvıyağı ve salça tavaya konup ısıtılır daha sonra biberler ve balıklar tavaya atılıp sotelenir ve tuzu atılıp tavadan çıkarılır. Peynirler tabağa yerleştirilir, üzerine dilim domatesler, daha sonra biberler, üzerine de balıklar yerleştirilir. Kekik serpilip servis edilir.