Kısa URL: https://ml.md/lc175041
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2023
353 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
1, 5 yemek kaşığı salça
1, 5 litre su
Tuz
Pulbiber
Nane
Tencereye yıkanmış mercimeği alarak üzerini biraz fazla geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan mercimeği süzerek kara suyu gidene kadar sudan geçirelim.
Tencereye küp doğranmış soğanı alarak kavuralım.
Ardından salça ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Baharatı kavurursanız suyun rengi daha güzel olacaktır.
Kavrulunca su ve mercimeği ekleyerek kaynamaya bırakalım.
Kaynayan çorbamıza erişteyi ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip özleşmesini sağlayalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc185060
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (ince kesilmiş, tercihen ev eriştesi)
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
6 su bardağı su veya et/tavuk suyu
Yeşil mercimeği 10–15 dakika haşla, suyunu süz.
Tencereye 6 su bardağı su koy, kaynayınca haşlanmış mercimekleri ekle. Ardından erişteleri de içine at. Orta ateşte erişteler yumuşayana kadar pişir.
Tavada soğanı ince doğrayıp tereyağı ve zeytinyağında kavur. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar çevir. Sonra nane ve pul biber ekle.
Hazırladığın sosu çorbaya ekle, tuzunu ayarla. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan al.
Üzerine isteğe göre kızdırılmış naneli yağ gezdirerek, yanında limonla servis edebilirsin.