|
|
Sakarca Kızartması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108243
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2015
3,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sakarca
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Sakarcaları haşlamak için 4 bardak su
Öncelikle sakarcayı iyice yıkayalım ve haşlamak için bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya sakarcaları atalım. 5 dakika haşladığımız sakarcayı süzgece koyup iyice süzdürelim. Elimizle hafif sıkarak karıştırma kabına koyalım. Karıştırma kabına koyduğumuz sakarcanın üzerine mısır unu, tuz ve 1 adet yumurtayı kıralım. Bir tavada yağı kızdıralım ve iyice karıştırdığımız sakarcayı tavaya döşeyelim. Sakarcanın her iki tarafınıda iyice kızartalım. Düz bir tabağa kızarttığımız sakarcayı koyup sıcak olarak servis yapalım
Fotoğraf "dijital" tarafından gönderildi. 14.10.2019
|
|
Sakarca Kızartması Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|