|
Sakarca Mücveri (Giresun) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31641
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
4,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg. sakarca
1 çay bardağı mısır unu
2 adet yumurta
Tuz
Sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Sakarcalar temizlenip, doğranır ve haşlanır. Süzüldükten sonra sıkılarak fazla suyu giderilir. Un, tuz ve yumurta ilave edilir karıştırılır. Kızgın yağlı tavaya yayılarak arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
|
|