|
Sakızdırık Köftesi (Muğla) |
|
sevecen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2018
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc131280
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muğla Valiliği
500 gr. satır kıyması
250-300 gr. kuyruk yağı
Sakız ağacından çöp şişler
Kimyon
Tuz
Kasaptan alınan et ve kuyruk yağı satırla doğranarak kıyma yapılır. Kıyma, içine tuz ve kimyon katılıp iyice yoğrulur. Sonra çöp şişlere, çok kalın olmayacak şekilde elle sıkıştırarak sarılır. Çubuğun etrafında düşmeden tutunması için kıymanın içine kuyruk yağı mutlaka eklenmiş olmalıdır. Bütün şişler bittikten sonra odun kömürlü ızgarada, ağır ateşte olmak koşulu ile alt-üst edilerek pişirilir. 8-10 dakika içinde pişen bu köfte, sakız ağacının kendine özgü olan aroması nedeniyle ayrı bir lezzete sahip olur.
Servisi, sıcak yapılır. Yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan iyi gider.
Not: Sakızdırık köftesi, köftelik kıymanın, sakız ağacının dalından kırılan çubukların kabuklarını sıyırmak suretiyle hazırlanan çöp şişlere geçirilerek pişirilmesi itibariyle bu ismi almış bir köfte çeşididir.
|
Sakızdırık Köftesi (Muğla) |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149286
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
450 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram et
250 gram kuyruk yağı
Kimyon
Tuz
Eti ve kuyruk yağını satır ile tahtanın üzerinde kıyın.
Daha sonra bir kaseye alın. Üzerine kimyon ve tuz ekleyip yoğurun.
Elinizle çöp şişlere sıkıştırarak sarın.
Köftelerinizi ızgarada, ağır ateşte her iki tarafını da pişirin.
Dilerseniz yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
|
|