|
Sakızlı Kebap |
|
Meryoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129793
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2017
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg kuzu kuşbaşı
2 soğan
2 tatlı kaşığı salça
Mikro lahana filizi
Yarım çay bardağı gül suyu
3 parça damla sakızı
3 diş sarımsak
Bir tutam un
Bir tutam tarçın
2 karanfil
Tuz
Karabiber
Soğanı rendeleyip kuşbaşı kuzu eti ve salça ile birlikte kavurun. Etlerin rengi hafif dönmeye başladıktan sonra çok az sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. İçine dövülmüş damla sakızı koyduğunuz gül suyunu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Unu, dövülmüş sarımsağı, tarçını, karanfili, tuz ve karabiberi de ekleyin. Bir süre daha kaynatın. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
|
Sakızlı Kebap |
|
sarı patates
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc114880
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2016
1,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuzu but kuşbaşı
4 kahve fincanı sıcak su
3 parça damla sakızı
2 çay bardağı soyulmuş antepfıstğı
yarım demet taze soğan
25 gram tereyağı
5 diş sarımsak
1 adet domates
2 çay kaşığı tarçın
5 yaprak dereotu
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Etleri tencerede kavurun. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip pişirin. Suyunu çekince üzerine iki kahve fincanı sıcak su daha ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikçe bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su ilavesi yapın. Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup rendeleyin. Biberi temizleyip şerit şeklinde kesin. Tereyağı tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip kısık ateşte soteleyin. Domates ve biberi ekleyip karıştırın. Damla sakızını ezip ete ilave edin. Tarçın, antepfıstığı, dereotu ve kaymağı ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak servis yapın.
|
SAKIZLI KEBAB |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72957
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg kuşbaşı kuzu eti
40 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
3 adet domates
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Etleri, arpacık soğanların büyüklüğünde keselim.
Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım.
Etleri, arpacık soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra, yayvanca bir tencereye koyalım.
Damla sakızını, sirkeyi ve baharatlarını ilave edelim.
Domatesleri rende yapıp, tencereye ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, ya kısık ateşte ya da fırında tahmini 1 saat kadar pişirelim.
Not: Damla sakızı yerine portakal kabuğunu ince ince doğrayıp da kullanılabilir.
|
Sakızlı Kebap |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9501
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kilo kadar koyun veya çok körpe dana eti alınıp irice kuşbaşı doğranır. Bu et bir tencerede bir orta boy soğan rendesi ile tereyağıında, su salıp sonra çekinceye kadar kavrulur. Suyunu çekince gayet az sıcak su eklenerek, kısık ateşte yumuşayıp pişinceye kadar beklenir. Etin pişmesine yakın, 2-3 parça, damla sakızı, 2-3 yemek kaşığı gülsuyunda iyice dövülür. Öte yanda 2-3 diş sarımsak da havanda tuzla ezilir. Sonra bu sakız, sarımsak, bir tutam un, yeni bahar, tarçın ve karabiber etin üstüne dökülüp, iyice karıştırılır, bir taşım kaynatılarak ateşden alınır. Öte yandan, 1.5 kilo iyi cins sarı patates suda haşlanıp, ayıklanıp ezilip dövülür, tuz ve aldığı kadar süt eklenerek püre yapılıp, tabaklarda etin altına konur, istenirse, püre yerine Patlıcan beğendisi de konulabilir.
|
|