Kısa URL: https://ml.md/lc120229
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
Reşat Akbaykal
1 kg. süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 çay bardağı un
3-4 parça damla sakız (Dövülecek)
Yağ eritilir. Eriyen yağın üzerine 2 çay bardağı un süzgeç ile elenerek hafif ateşte biraz kavrulur.
Kavurduğumuz unun üzerine soğuk süt ilave edilir.
Sütümüz kaynarken şeker ve dövdüğümüz damla sakızı da ilave edilir. Sürekli karıştırarak pişirme işlemine devam edilir.
Muhallebimiz göbek attığı zaman pişmiş demektir.
Ateşin altını kapatırız.Mikser ile (Kuvvetliyseniz elle de çırpabilirsiniz) 15-20 dakika sakız gibi oluncaya kadar çırparız.
Çırpma işlemi bittiği zaman kare veya dikdörtgen bir tepsiye muhallebi boşaltılır.
Oda ısısında soğuduktan sonra tepsi buzdolabına alınır.
Buzdolabında 4 saat kadar soğuyan muhallebi kesilerek tabaklara servis esilir.
Üzerine tarçın serpilerek afiyetle yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc175624
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023
75 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 su bardağı şeker
Nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 paket vanilya
Tereyağı ve unu kavuruyoruz, ardından sütü ilave ediyoruz. Damla sakızını dövüp şekerle beraber ilave ediyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra vanilya ilave edip 15 dakika mikser ile aynı yöne çırpıyoruz ve cam bir tepsiye döküp soğutuyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz.