|
Sakızlı Sütlaç |
|
kurnaz tilki
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128181
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017
691 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı
1 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
15 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Pirinçleri yıkayıp süzün. Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın. Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin. Kalan 3 bardak sütü ̧ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin. Bir iki taşım kaynatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü ̧ çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
|
Sakızlı Sütlaç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109675
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015
1,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet fındık büyüklüğünde damla sakızı
Sütten 1 çay bardağı kadar ayırıp, geri kalanını bir tencerede, şeker ve damla sakızıyla birlikte sık sık karıştırarak kaynatın. Pirinçleri nişastaları gidinceye kadar bol suyla yıkadıktan sonra, ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra sütün içine ekleyin. Ayrı bir kapta nişastayı ve yumurta sarılarını 1 çay bardağı sütle karıştırın. Kaynamakta olan sütün içine ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Kaselere doldurun. Isıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Sakızlı Sütlaç |
|
keramet sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc102971
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çay bardağı pirinç
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çay kaşığı tarçın
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince üzerine şekerini ve dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Servis kaplarına alıp üzerine bol tarçın ekleyin. Soğuyunca servis yapın.
|
Sakızlı Sütlaç |
|
balayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc89833
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2013
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1,5 çay kaşığı damla sakızı
400 gram kayısı
1 çorba kaşığı şeker
Pirinci kısık ateşte haşlayın. Pirinçler yumuşayınca üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Daha sonra üzerine şeker, dövülmüş damla sakızı ekleyin. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kâselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Şimdi kayısı zamanı; üzerine güzel bir kayısı sosu yaparsanız sütlacınız daha çok beğenilir. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Çok az şekerle pişirip sütlaçların üzerine gezdirin. Soğuyunca misafirlerinize sunun.
|
Damlasakızlı Sütlaç |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75281
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
40 gr. pirinç
400 ml. su
1/2 çay kaşığı ufalanmış damlasakızı
100 gr. tozşeker
30 gr. buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 lt. süt (4 su bardağı)
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Suyla birlikte tencereye koyup orta ateşte haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra tencerenin dibinde su kalmışsa süzün.
Damlasakızını havanda biraz tozşeker ile dövün. Nişastayı yaklaşık V* su bardağı su ile sulandırın.
Başka bir tencereye yumurta sarılarını koyup, çııpm. Sütü ekleyip, çırparak karıştırın. Şekeri, sakızı ve haşlanmış pirinçleri de katarak orta ateşte bir taşım kaynatın.
Sulandırılmış nişastayı karıştırarak ekleyin, bir taşım daha kaynatarak ateşten alın.
Hazırladığınız sütlaçları kâselere boşaltıp, üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
|
Sakızlı Sütlaç |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70761
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
1,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ilave ettikten sonra pirinçlerin pişmesini bekleyin.Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.
|
Sakızlı Sütlaç |
|
mustafam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Kavaklıdere-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25759
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
2,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç
2 parça damla sakızı
1,5 çay bardağı pirinç unu
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Tencereye soğuk süt, haşlanmış pirinç, şeker, pirinç unu konur karıştırılır. Sonra ateşe konur. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten almadan hemen önce dövülmüş sakız katılır. Kaselere paylaştırılır. Soğutulur, servise sunulur.
|
|